Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
20 kwietnia 2017arileeh pisze: co sądzicie o przyjęciu ayahuascu samemu w mieszkaniu? doswiadczenie to DMT kilka razy oraz duuuuzo innych psychodelików, myslicie ze to dobry pomysl czy raczej odradzacie
Może najpierw zrób sobie wywar na małych dawkach, zobacz jak to wygląda i dopiero potem myśl o czymś konkretnym. Ja tak zrobiłem i dochodzę do wniosku, że tym "narzędziem" nie potrafię się posługiwać a w całej mocy to już w ogóle strach pomyśleć co by mogło być.
Głupotą dla mnie też jest zakazywanie naturalnych roślin które stworzył Bóg na którego nasza władza często się powołuje.
Warto przeczytać:
http://blog.swiatoslaw.com/?p=11442
Tak swoją drogą bardzo fajny blog i dużo informacji na temat ayahuasca.
myślę, że jak się coś zacznie dziać to usiądę lotosem tak ok. 30 minut i postaram się o stan medytacji. później może się trochę pobawię, czyli muzyka, leżenie na łóżku ;)
chcę wykorzystać na maksa działanie tej substancji, więc raczej kontakt z ludźmi odpada.
Raczej bedziesz lezał - po dobrej porcji to jestes w takim jakby transie czy nawet w pół śnie.
Raczej nie da sie po tym obsługiwac telefonu, komputera żeby włączyć muzyke (teoretycznie sie da ale jest to bardzo trudne) itp.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.