Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 152 / 6 / 0
wiele osób ci odradzi, wiele osób będzie się bało abyś robił to samemu, będą polecać ci nawet ceremonie z szamanem, ale ja mam zamiar kupić te kapsułki co podałem wyżej i sam je przyjąć będąc samemu w domu. Po prostu się nie boję. A nawet jeśli się boję mocy tej ayahuascy- co z tego, czy strach ma mnie ograniczyć? ayahuasca czy inne psychodele to środki w których można zagłębić się w siebie, poznać się, przeżyć fajne doświadczenia mistyczne, duchowe no to poważnie do tego trzeba podejść by wykorzystać substancje na maksa więc pozostaje ci jedynie wzięcie samemu a nie z kimś kto będzie cię rozpraszał czy denerwował pytaniami jak się czujesz itd. Polecam spróbować usiąść do medytacji, posiedzieć chociaż z 30 minut może coś się wydarzy a jak stwierdzisz, że warto porobić coś innego np. posłuchać muzyki no to zaczniesz to robić i znów polecam robienie tego w samotności.
  • 5396 / 966 / 0
Bez przesady samemu w domu możesz sobie zrobić krzywdę lub zrobić coś glupiego. Ogarnięty tripsitter przy którym będziesz się czuł dobrze i zna klimat to najlepsze rozwiązanie.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 152 / 6 / 0
owszem, tak jest jeszcze lepiej ale znajomy musi być na prawdę ogarnięty aby nie przeszkadzał a pomagał :)
  • 124 / 11 / 0
20 kwietnia 2017arileeh pisze:
co sądzicie o przyjęciu ayahuascu samemu w mieszkaniu? doswiadczenie to DMT kilka razy oraz duuuuzo innych psychodelików, myslicie ze to dobry pomysl czy raczej odradzacie
I jak Ci ktoś odradzi to posłuchasz, czy i tak zrobisz swoje?
Może najpierw zrób sobie wywar na małych dawkach, zobacz jak to wygląda i dopiero potem myśl o czymś konkretnym. Ja tak zrobiłem i dochodzę do wniosku, że tym "narzędziem" nie potrafię się posługiwać a w całej mocy to już w ogóle strach pomyśleć co by mogło być.
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
  • 152 / 6 / 0
ja tylko dodam, że zamówiłem składniki z pewnego sklepu, sam przyrządziłem i na mnie nie podziałało nic a nic ale to pewnie już taki organizm, bo inne dragi też źle, słabo albo wcale na mnie nie działają choć ayahuascy nie odpuszczę i będę próbował jeszcze raz, tym razem w kapsułkach z innego źródła.
  • 46 / 4 / 0
W linki poniżej opisany problem z wysyłką ayahuasca do polski - wrzucam bo może jakimś cudem ktoś pomoże człowiekowi. Zrobił głupote wysyłając gotowy wywar do ciemnogrodu gdzie nawet Kava Kava jest całkowicie zakazana (jedyny kraj na świecie), ale kto nie robi w życiu od czasu do czasu głupot.
Głupotą dla mnie też jest zakazywanie naturalnych roślin które stworzył Bóg na którego nasza władza często się powołuje.

Warto przeczytać:

http://blog.swiatoslaw.com/?p=11442

Tak swoją drogą bardzo fajny blog i dużo informacji na temat ayahuasca.
  • 152 / 6 / 0
co robić po spożyciu aya?
myślę, że jak się coś zacznie dziać to usiądę lotosem tak ok. 30 minut i postaram się o stan medytacji. później może się trochę pobawię, czyli muzyka, leżenie na łóżku ;)
chcę wykorzystać na maksa działanie tej substancji, więc raczej kontakt z ludźmi odpada.
  • 46 / 4 / 0
piotrekski obawiam sie ze mozesz nie dac rady zrobic to co sobie zaplanowałes.
Raczej bedziesz lezał - po dobrej porcji to jestes w takim jakby transie czy nawet w pół śnie.
Raczej nie da sie po tym obsługiwac telefonu, komputera żeby włączyć muzyke (teoretycznie sie da ale jest to bardzo trudne) itp.
  • 176 / 2 / 0
Dlatego lepiej jest jak ktoś doświadczony się zaopiekuje oprawą doświadczenia. Byłem raz na zorganizowanej ceremonii jak i piłem sam w domu, ciężko jest jednocześnie wejść w "proces" i myśleć, czy wykonywać jakieś czynności typu włączyć-przełączyć muze , jak ktoś potrzebuje, kadzidła, świeczki itp. za duże zamieszanie się robi i całość traci na wartości.
  • 152 / 6 / 0
ja będę próbował sam i cieszę się z tego ale też chciałbym spróbować w większym gronie, z szamanem ale z tych dwóch opcji wolę spożyć sam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.