...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 762 / 32 / 0
Loperamid w wyzszych dawkach leczy skreta, to tez opioid, tylko nie przekracz bariery krew-mozg.

A u psychiatry powiedz dokladnie to, co napisales nam.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2017 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 1931 / 317 / 0
Mój plan odtruwania, który rozpocząłem w sobote poniżej - z tym, że mam leciutkiego skręta (2 miesiące ciągu, wcześniej 3 msc. opio co 3 dni):
> wpierw buprenorfina na wywołania/zwielokrotnienie skręta
> po 12 h 2mg buprenorfiny, 1 mg Xanaxu sr + na sen 25 mg perazyna (rowneiz w przypadku, gdyby mi miało odpierdalać)
(mam też metoklopramid, klemastyne, piracetam i hydroksyzyne w razie czego)
> perazyna i xanax tylko w razie potrzeby
> buprenorfina co 2-3 dni
i sru. Jestem trzeci dzień trzeźwy, wszystko idzie w zgodzie z wcześniej założonym planem.
A od środy terapia indywidualna i lecimy na prostą :)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 315 / 0
@BlueMotive rolki to właśnie relanium. Wiem, że to nie najlepsze benzo na sen, ale zawsze ewentualnie coś tam pomoże w ciężkich momentach. Ty nie masz najgorszego - czyli fizycznego rozpierdolu.. i ciesz się, że, w sumie na razie, nie jest dane Ci tego doświadczać. A depresja to kolejny element tej zabawy. W sumie dla mnie, była i jest gorsza, od objawów fizycznych. One przechodzą w miarę szybko, a dół, szczególnie jak się narozrabiało zawczasu i potraciło sporo, potrafi trwać.... Z tego co piszesz, to na razie strat nie masz. Jestem od Ciebie starszy o ponad 8 lat, też z wawy - przerabiam ten temat "leczenia się" z różnych uzależnień od jakiś 10 lat po 25 latach "zabawy". Moim zdaniem psychiatra Ci nie potrzebny - chyba, że chcesz wyrwać recke na Stilnox czy Nasen (to to samo), ale wtedy nie gadałbym o uzależnieniu od kodeiny. Powiesz, że masz doła, to przepisze Ci zaraz jakieś citalopramy czy inne antydepresanty i będziesz ćpać drugie gówno, a ja na Twoim miejscu przeczekałbym tydzień i zobaczył czy Ci nie przejdzie. Masz tylko doła - postaraj się czymś zająć pozytywnym, zmuś się do czegoś. Może się okaże, że masz tego doła tylko typowo odstawiennego. Zacznie Ci gospodarka hormonalna funkcjonować poprawnie i się polepszy. A po tygodniu zapisałbym się na terapie grupową. Bo to, że się wjebałeś w ćpanie opiatów, kodeiny, co czyni Cie prawie morfinistą, takim nie dalekim kuzynem heroinistów, to nie stało się tak bez przyczyny, i dobrze żebyś zdał sobie z tego sprawę. Że masz problem - nie ty jeden. Na takiej terapii grupowej raz w tygodniu godzina albo dwie, dowiesz się wszystko o tym, o sobie - może się okaże, że to była najlepsza decyzja w Twoim życiu, żeby tam pójść ;) Daj sobie parę dni - świat się jeszcze nie kończy. Nie rzygasz krwią i nią nie srasz jak niektórzy z nas na tzw. skręci, nie leci z Ciebie pot litrami, nie czujesz sie jakby Cie z sauny na mróz nagle ktoś wyrzucił a po kręgosłupie,stawach, nogach Ci walec jeździł... Tak, że nie masz źle - ja wiem, że dół jest przejebany, dla mnie nawet bardziej od tych sraczek, ale to też mija - szczególnie te wywołane ćpaniem, chemiczne a nie jakieś wrodzone. Dasz radę, tylko spokojnie
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 477 / 77 / 0
Allin

Co walileś i w jakiej ilości?

U mnie w ogóle nie mam pojęcia czemu, ale po odstawieniu trampka w pt dopiero dzisiaj pojawiły się dreszcze ciepło-zimno.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 317 / 0
@Seken

grudzień/styczeń/luty - tramal, kodeina, dihydrokodeina (2-3 x w tygodniu)
marzec, kwiecień - bupra, heroina iv i kilkukrotnie morfina iv (ciąg, ale z zachowaniem 2 dni trzeźwych w tygodniu)\

Najbardziej wkurwiająće są te mroźne poty dająće wrażenie, że jest zimno w chuj - ale to znika przy suplementacji buprą, podobnie jak reszta przykrych efektów.
23 września 2007opiate warrior pisze:
W Polsce nie da się ćpać heroiny pracując legalnie (ja próbowałem i mi się nie udało), nie dośc, że pracowałem to musiałem jeszcze kraść i sprzedawać różne rzeczy z domu - to jest DNO.
to gówno prawda i to największe zagrożenie dla osób lepiej zarabiających. Bo nie odczuwasz problemu, bo cie na to stać - więc w teorii się nie staczasz.

Z resztą założyciel tematu chyba już nie żyje i to słynny pogromca helupiarzy z youtube, c'nie? "ćpam amfe, ćpam zioła i jest wesoło" ja pierdole, patologia jak skurwysyn.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 315 / 0
@up dobrze zrozumiałem, że wrzuciłeś buprę na wywołanie skręta co to się chyba zwie z eng PWD (Precipitated withdrawal) ? Rozumiem, że jest ostro i po bandzie, ale krótko ?
wpadłem kiedyś na niezły patent na te nocne przejebane pocenie się. Wskoczyłem w takie ubranko na rower/bieganie.. Ono wchłania wilgoć, oddycha i jednocześnie ciepło utrzymuje. Dopiero dało radę jakoś spać. Nawet na łeb coś takiego skombinowałem, bo z czoła też się lało. Zimne poty to chyba w czołówce "niedogodności" skrętowych....
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1931 / 317 / 0
Dokładnie tak. Skręt zwielokrotniony, ale na krótko.

A następnie po 12 godzinach od pojawienia się skręta zacząłem używać bupry do jego zaleczenia w dawce 2 mg, co mnie w ogóle nie robi - ale niweluje skręta na 2-3 dni. Jutro kolejna dawka bupry i na tym powinien być koniec leczenia.

/zaznaczam, że to mój pierwszy skręt i mimo wszystko jest lajtowo, jak sądze z tego co widziałem po ludziach i z tego co słyszałem - głupota po mojej stronie, że pozwoliłem sobie doprowadzić się do uzależnienia fizycznego. Nie mniej brak psychicznego, dzięki czemu jest i będzie mi znacznie łatwiej niźli innym/
  • 477 / 77 / 0
Pamiętaj tylko, że po pierwszym skręcie o każdego kolejnego o wiele łatwiej. Oczywiście mam na myśli organizm i ogólnopojętą fizjologie.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 32 / 0
Każdy kolejny jest też gorszy.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 1931 / 317 / 0
myk polega na tym, że nie zamierzam więcej konsumować opiatów w jakiejkolwiek postaci ;-) pełny motywacji & determinacji, także nie będzie z tym problemów.

W ogóle, plan czystości mam rozbudowany, bo z połową maja do tego likwiduje moją politoksykomanie. A w międzyczasie równocześnie z rzucaniem opiatów, rzucam kofeine i niedługo planuje również szlugi - sromotne kombo wiem, ale wszystko sobie rozpisałem step by step, by nie dopuścić do efektu odbicia (rebound). Aż kurwa zostanę świętym :gun:
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2017 przez GG Allin, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.