...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 762 / 35 / 0
Loperamid w wyzszych dawkach leczy skreta, to tez opioid, tylko nie przekracz bariery krew-mozg.

A u psychiatry powiedz dokladnie to, co napisales nam.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2017 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 1931 / 318 / 0
Mój plan odtruwania, który rozpocząłem w sobote poniżej - z tym, że mam leciutkiego skręta (2 miesiące ciągu, wcześniej 3 msc. opio co 3 dni):
> wpierw buprenorfina na wywołania/zwielokrotnienie skręta
> po 12 h 2mg buprenorfiny, 1 mg Xanaxu sr + na sen 25 mg perazyna (rowneiz w przypadku, gdyby mi miało odpierdalać)
(mam też metoklopramid, klemastyne, piracetam i hydroksyzyne w razie czego)
> perazyna i xanax tylko w razie potrzeby
> buprenorfina co 2-3 dni
i sru. Jestem trzeci dzień trzeźwy, wszystko idzie w zgodzie z wcześniej założonym planem.
A od środy terapia indywidualna i lecimy na prostą :)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 317 / 0
@BlueMotive rolki to właśnie relanium. Wiem, że to nie najlepsze benzo na sen, ale zawsze ewentualnie coś tam pomoże w ciężkich momentach. Ty nie masz najgorszego - czyli fizycznego rozpierdolu.. i ciesz się, że, w sumie na razie, nie jest dane Ci tego doświadczać. A depresja to kolejny element tej zabawy. W sumie dla mnie, była i jest gorsza, od objawów fizycznych. One przechodzą w miarę szybko, a dół, szczególnie jak się narozrabiało zawczasu i potraciło sporo, potrafi trwać.... Z tego co piszesz, to na razie strat nie masz. Jestem od Ciebie starszy o ponad 8 lat, też z wawy - przerabiam ten temat "leczenia się" z różnych uzależnień od jakiś 10 lat po 25 latach "zabawy". Moim zdaniem psychiatra Ci nie potrzebny - chyba, że chcesz wyrwać recke na Stilnox czy Nasen (to to samo), ale wtedy nie gadałbym o uzależnieniu od kodeiny. Powiesz, że masz doła, to przepisze Ci zaraz jakieś citalopramy czy inne antydepresanty i będziesz ćpać drugie gówno, a ja na Twoim miejscu przeczekałbym tydzień i zobaczył czy Ci nie przejdzie. Masz tylko doła - postaraj się czymś zająć pozytywnym, zmuś się do czegoś. Może się okaże, że masz tego doła tylko typowo odstawiennego. Zacznie Ci gospodarka hormonalna funkcjonować poprawnie i się polepszy. A po tygodniu zapisałbym się na terapie grupową. Bo to, że się wjebałeś w ćpanie opiatów, kodeiny, co czyni Cie prawie morfinistą, takim nie dalekim kuzynem heroinistów, to nie stało się tak bez przyczyny, i dobrze żebyś zdał sobie z tego sprawę. Że masz problem - nie ty jeden. Na takiej terapii grupowej raz w tygodniu godzina albo dwie, dowiesz się wszystko o tym, o sobie - może się okaże, że to była najlepsza decyzja w Twoim życiu, żeby tam pójść ;) Daj sobie parę dni - świat się jeszcze nie kończy. Nie rzygasz krwią i nią nie srasz jak niektórzy z nas na tzw. skręci, nie leci z Ciebie pot litrami, nie czujesz sie jakby Cie z sauny na mróz nagle ktoś wyrzucił a po kręgosłupie,stawach, nogach Ci walec jeździł... Tak, że nie masz źle - ja wiem, że dół jest przejebany, dla mnie nawet bardziej od tych sraczek, ale to też mija - szczególnie te wywołane ćpaniem, chemiczne a nie jakieś wrodzone. Dasz radę, tylko spokojnie
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 477 / 77 / 0
Allin

Co walileś i w jakiej ilości?

U mnie w ogóle nie mam pojęcia czemu, ale po odstawieniu trampka w pt dopiero dzisiaj pojawiły się dreszcze ciepło-zimno.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 318 / 0
@Seken

grudzień/styczeń/luty - tramal, kodeina, dihydrokodeina (2-3 x w tygodniu)
marzec, kwiecień - bupra, heroina iv i kilkukrotnie morfina iv (ciąg, ale z zachowaniem 2 dni trzeźwych w tygodniu)\

Najbardziej wkurwiająće są te mroźne poty dająće wrażenie, że jest zimno w chuj - ale to znika przy suplementacji buprą, podobnie jak reszta przykrych efektów.
23 września 2007opiate warrior pisze:
W Polsce nie da się ćpać heroiny pracując legalnie (ja próbowałem i mi się nie udało), nie dośc, że pracowałem to musiałem jeszcze kraść i sprzedawać różne rzeczy z domu - to jest DNO.
to gówno prawda i to największe zagrożenie dla osób lepiej zarabiających. Bo nie odczuwasz problemu, bo cie na to stać - więc w teorii się nie staczasz.

Z resztą założyciel tematu chyba już nie żyje i to słynny pogromca helupiarzy z youtube, c'nie? "ćpam amfe, ćpam zioła i jest wesoło" ja pierdole, patologia jak skurwysyn.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 317 / 0
@up dobrze zrozumiałem, że wrzuciłeś buprę na wywołanie skręta co to się chyba zwie z eng PWD (Precipitated withdrawal) ? Rozumiem, że jest ostro i po bandzie, ale krótko ?
wpadłem kiedyś na niezły patent na te nocne przejebane pocenie się. Wskoczyłem w takie ubranko na rower/bieganie.. Ono wchłania wilgoć, oddycha i jednocześnie ciepło utrzymuje. Dopiero dało radę jakoś spać. Nawet na łeb coś takiego skombinowałem, bo z czoła też się lało. Zimne poty to chyba w czołówce "niedogodności" skrętowych....
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1931 / 318 / 0
Dokładnie tak. Skręt zwielokrotniony, ale na krótko.

A następnie po 12 godzinach od pojawienia się skręta zacząłem używać bupry do jego zaleczenia w dawce 2 mg, co mnie w ogóle nie robi - ale niweluje skręta na 2-3 dni. Jutro kolejna dawka bupry i na tym powinien być koniec leczenia.

/zaznaczam, że to mój pierwszy skręt i mimo wszystko jest lajtowo, jak sądze z tego co widziałem po ludziach i z tego co słyszałem - głupota po mojej stronie, że pozwoliłem sobie doprowadzić się do uzależnienia fizycznego. Nie mniej brak psychicznego, dzięki czemu jest i będzie mi znacznie łatwiej niźli innym/
  • 477 / 77 / 0
Pamiętaj tylko, że po pierwszym skręcie o każdego kolejnego o wiele łatwiej. Oczywiście mam na myśli organizm i ogólnopojętą fizjologie.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 35 / 0
Każdy kolejny jest też gorszy.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 1931 / 318 / 0
myk polega na tym, że nie zamierzam więcej konsumować opiatów w jakiejkolwiek postaci ;-) pełny motywacji & determinacji, także nie będzie z tym problemów.

W ogóle, plan czystości mam rozbudowany, bo z połową maja do tego likwiduje moją politoksykomanie. A w międzyczasie równocześnie z rzucaniem opiatów, rzucam kofeine i niedługo planuje również szlugi - sromotne kombo wiem, ale wszystko sobie rozpisałem step by step, by nie dopuścić do efektu odbicia (rebound). Aż kurwa zostanę świętym :gun:
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2017 przez GG Allin, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina