borrasca pisze: Lasy liściaste i iglaste, często w towarzystwie brzóz. Ogólnie jest to grzyb bardzo pospolity także jeśli nie znalazłeś to zwyczajnie ich jeszcze u Ciebie nie ma.
Szukasz to znajdziesz, tylko uważaj żeby to on nie zrobił Ciebie i nie chodzi mi o toksyczność ale o to, co może zrobić. Owocnych poszukiwań.
edit: chyba jednak aż takiej nie wytwarza.. bo przyłożyłem łapę i wcale nie parzy ;-) :rolleyes:
edit: w końcu udało mi się przesłać foty na kompa.. oto zdjęcia:
http://img231.imageshack.us/img231/2938/zdjciet2uv7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/5599/zdjciet5pm3.jpg
zauważyliście że na środkowym kapeluszu na samym jego czubku jest znak H ? ja go nie zrobiłem :scared: a zauważyłem go dopiero po wysuszeniu ;]
Edit: Będę zdawał relację na bierząco z tego zacnego wydarzenia :-)
smak całkiem znośny, ale zapiłem małym łyczkiem soku..
12:41- 4 minuty po wypiciu: jakaś fala ciepła przeszła przez ciało. Ale to może dlatego że podjarałem się tak na te grzyby
12:59- dalej nic z ciekawszych efektów, złapała mnie tylko lekka zgaga i coś burczy w żołądku. Fala ciepła utrzymuje się nadal. Pojawiło się lekkie mrowienie z tyłu głowy jakby mnie ktoś głaskał :-)
13:22- to samo... chyba wziąłem za mało.. zaraz dopalę jakąś skórkę z MJ :-D
13:49- nic..tylko się upaliłem ;] ale z muchomorkiem chyba nie trzeba wyrabiać receptorów?<lol> idę chyba zaraz do lasu nazbierać ich więcej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.