borrasca pisze: Lasy liściaste i iglaste, często w towarzystwie brzóz. Ogólnie jest to grzyb bardzo pospolity także jeśli nie znalazłeś to zwyczajnie ich jeszcze u Ciebie nie ma.
Szukasz to znajdziesz, tylko uważaj żeby to on nie zrobił Ciebie i nie chodzi mi o toksyczność ale o to, co może zrobić. Owocnych poszukiwań.
edit: chyba jednak aż takiej nie wytwarza.. bo przyłożyłem łapę i wcale nie parzy ;-) :rolleyes:
edit: w końcu udało mi się przesłać foty na kompa.. oto zdjęcia:
http://img231.imageshack.us/img231/2938/zdjciet2uv7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/5599/zdjciet5pm3.jpg
zauważyliście że na środkowym kapeluszu na samym jego czubku jest znak H ? ja go nie zrobiłem :scared: a zauważyłem go dopiero po wysuszeniu ;]
Edit: Będę zdawał relację na bierząco z tego zacnego wydarzenia :-)
smak całkiem znośny, ale zapiłem małym łyczkiem soku..
12:41- 4 minuty po wypiciu: jakaś fala ciepła przeszła przez ciało. Ale to może dlatego że podjarałem się tak na te grzyby
12:59- dalej nic z ciekawszych efektów, złapała mnie tylko lekka zgaga i coś burczy w żołądku. Fala ciepła utrzymuje się nadal. Pojawiło się lekkie mrowienie z tyłu głowy jakby mnie ktoś głaskał :-)
13:22- to samo... chyba wziąłem za mało.. zaraz dopalę jakąś skórkę z MJ :-D
13:49- nic..tylko się upaliłem ;] ale z muchomorkiem chyba nie trzeba wyrabiać receptorów?<lol> idę chyba zaraz do lasu nazbierać ich więcej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.