Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Orzeszki Cola
Kakao
Yerba Mate/Zielona Herbata
Acai
Maca
Ilex Guayusa
itp.
Nie ma jednego przepisu można sobie kombinować z takimi różnym kofeinowymi rzeczami aby wzmacniały swoje działanie tylko nie za dużo, naprzykład ja ostatnio robiłem coś takiego :
1g orzeszków cola + łyżeczkę guarany + 3 łyżeczki kakao dodane do jogurtu ale można np. to popić Yerba Mate.
Sama w sobie Guarana też jest dobra w ilości 1-2 łyżeczek.
Jak ktoś się zdrowio odżywia może sobie dodać jakieś rzeczy typu spirulina albo imbir.
Na szybko można np. dodać do energetyka sobie trochę guarany.
- nie przysypiam
- nie czuję znużenia
- mogę się skoncentrować bez większych problemów
- lepsza wydolność podczas wysiłku (w moim przypadku lepszy czas podczas dojazdu rowerem do pracy)
Piję dopiero od tygodnia - tolerancji nie mam.
Ta z MO na pewno działa, ale nie mam porównania do innych źródeł.
Korzystałem niegdyś z połączenia z yerbą czy energetykami i byłem zadowolony.
Wsypana do ust i przyjęta na pusty żołądek nie podrażnia go i nie powoduje żadnych nieprzyjemnych odczuć w przeciwieństwie do kawy. Szkoda, że tak późno dowiedziałem się o jej istnieniu.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".