Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Orzeszki Cola
Kakao
Yerba Mate/Zielona Herbata
Acai
Maca
Ilex Guayusa
itp.
Nie ma jednego przepisu można sobie kombinować z takimi różnym kofeinowymi rzeczami aby wzmacniały swoje działanie tylko nie za dużo, naprzykład ja ostatnio robiłem coś takiego :
1g orzeszków cola + łyżeczkę guarany + 3 łyżeczki kakao dodane do jogurtu ale można np. to popić Yerba Mate.
Sama w sobie Guarana też jest dobra w ilości 1-2 łyżeczek.
Jak ktoś się zdrowio odżywia może sobie dodać jakieś rzeczy typu spirulina albo imbir.
Na szybko można np. dodać do energetyka sobie trochę guarany.
- nie przysypiam
- nie czuję znużenia
- mogę się skoncentrować bez większych problemów
- lepsza wydolność podczas wysiłku (w moim przypadku lepszy czas podczas dojazdu rowerem do pracy)
Piję dopiero od tygodnia - tolerancji nie mam.
Ta z MO na pewno działa, ale nie mam porównania do innych źródeł.
Korzystałem niegdyś z połączenia z yerbą czy energetykami i byłem zadowolony.
Wsypana do ust i przyjęta na pusty żołądek nie podrażnia go i nie powoduje żadnych nieprzyjemnych odczuć w przeciwieństwie do kawy. Szkoda, że tak późno dowiedziałem się o jej istnieniu.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.