Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 261 / 8 / 17
bo lubie bardzo
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 314 / 66 / 0
Właśnie wpadłem w pierwszy ciąg GBL i wiem ze to tylko ze strachu przed odstawka.
  • 192 / 20 / 0
Wpadłem w opio z powodu bólu egzystencji, dlatego że rozpaczliwie pragnąłem ciepła, pragnąłem być Kimś dla kogoś. Wjebałem się z powodu tych wszystkich deficytów emocjonalnych, tej rozdzierającej rozpaczy, przeżywanej każdego dnia, że oto nikt mnie nie chce, każdy gardzi tym całym wewnętrznym ciepłem, miłością i bezgranicznym zrozumieniem, którym obdarzałbym Tę, która tylko by tego zapragnęła, każdego dnia... Dziury w moim serduszku były i są tak wielkie, że gdy znalazłem coś dającego mi odrobinę tego wewnętrznego ciepełka i ukojenia, bez wahania ruszyłem w przepaść, od 150mg kody do ok 30mg fentanylu na strzał obecnie + 180x80mg oxy miesięcznie. fenta ok 20-30 plastrów. A wszystko to z powodu zbyt miękkiego serduszka i potrzeby bliskości, którą rekompensuję jak widać nadal będąc nieszczęśliwym bardzo wrażliwym i empatycznym człowiekiem, do czasu złotego strzału oczywiście. Myślę że moja historia dobrze pokazuje jak wiele zależy od głupiego przytulenia i poklaskania po główce , gdy tego brakuje
  • 569 / 20 / 0
"... z powodu bólu egzystencji, dlatego że rozpaczliwie pragnąłem ciepła..."

Mam podobnie, ale staram się o tym nie myśleć i mieć wyjebane.
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 127 / 11 / 0
WonszKryty pisze:
Właśnie wpadłem w pierwszy ciąg GBL i wiem ze to tylko ze strachu przed odstawka.
To im szybciej go skończysz tym lepiej, szczególnie jeśli o giebla chodzi.

Czemu wpadłem w ciąg? Bo finanse mi na to pozwalają. Jak narazie.
  • 50 / / 0
Ja najszybciej wpadam w ciągi jak mam za dużo wolnego czasu. Kiedy głowa jest zajęta czymś innym np. pracą to wtedy jest dużo łatwiej.
  • 135 / 12 / 0
Jak mam mnóstwo "czegoś", nie muszę na drugi dzień być ogarnięty to za każdym razem kończy się to zmienioną świadomością. Ale często jest tez tak ze mam ciężki tydzień i chcąc wcześniej położyć się spać np. o 20 żeby rano być wyspany, muszę zapalic ziolko przykładowo bo inaczej nie zasne na pewno.
  • 56 / 12 / 0
@BluszczykKurdybanek Nie musisz tak robić . Jeśli chcesz możesz kupić melatoninę . Ja za 200 zapłaciłem 10 zł biorę 5 to jest chyba 5 mg jeśli dobrze pamiętam przed snem . Oczywiście nie zawsze . Pracuje w systemie zmianowym i czasem potrzebuję się położyć teraz spać . Działa po 30 minutach. Nie daje żadnego uczucia haju, żadnego wyciszenia itp . Ja czuję to tak że po prostu oczy robią mi się senne. Wszystko gaszę i idę spać .
  • 184 / 25 / 0
Do ciągów skłaniały mnie okazje, takie że przez pawien okres było więcej pieniędzy, czasu wolnego.

Z opio jak było tylko na weekend to po jakimś czasie sam nie wiem kiedy ale zacząłem brać częściej i częściej.

Teraz z kolei nie biorąc opio, jestem w ciągu alkoholo-benzodiazepinowym, i uświadomiłem sobie to dopiero wczoraj, że codziennie pije i wpierdalam alpre.

I sumując całą moją cpuńską przygodę , bo ten post to tylko mały kawałek, to sam nie wiem kiedy ten moment uzależnienia nastąpił, albo tego nie pamiętam, dragi są podstępne, chwila nieuwagi i potem tak właśnie się do kończy.
  • 3220 / 911 / 5
Jaranie: bo było zajebiście na początku, potem z przyzwyczajenia i w pogoni za tym fajnym stanem.
koks i alko: bo było darmo.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.