Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 146 / / 0
oj tak, pamiętam swoje pierwsze gonienie żuka (bo tak na palenie helu, u mnie w UK się mówi (chasing the beetle)), to więcej jak połowa poszła w powietrze, a reszta się po prostu usmażyła na srebrze...
Teraz wychodzi mi to dużo zgrabniej, tak jak piszesz - praktyka czyni mistrza. Wjebany jestem póki co tylko psychicznie ale za to po uszy (od zawsze miałem pociąg do opio, najpierw tramadol na podrabiane recepty, później kodeina, no i w końcu po emigracji udało mi się znaleźć dostęp do helu). hel do palenia to tzw. #3 czyli base, w wodzie bez zakwaszenia się nie rozpuści, dwa tygodnie temu miałem okazję spróbować China White (heroina #4 [chlorowodorek heroiny], biały proch, nie da się go palić, trzeba wciągać/walić po kablach, rozpuszczalny 100% w wodzie, nawet bez podgrzewania). 5 mg po kablach wywaliło mnie w taki błogostan jakiego nie udało mi się wyciągnąć z 50 mg palonego afgana.
Jutro powinna przyjść paczucha z 0.1 g afgana, w needle exchange dostałem harm reduction packa (igły insulinówki, waciki z alkoholem,łyżki do gotowana, filtry, kwasek), i zamierzam walnąć 50 mg po kablach, i jak zacznie puszczać to spalić drugie 50 mg.
  • 2652 / 385 / 0
Jeśli chodzi o China White, był ten temat wielokrotnie tu poruszany. Nie można ufać, co to tak naprawdę jest, bo często jest to np. hera mieszana z analogami fentanylu, barwnikami, benzodiazepinami. Jednak musiała być dobra, skoro tak dobrze Cię porobiła tak mała dawka. To mnie tak robiło 20-30mg acetylowanej morfiny, gdy miałam tylko tolerkę na zwykłą majkę. Zwalało mnie na 10 godzin z nóg po strzale, więc pozostawało leżeć i noddować z myślą "mogłabym teraz umrzeć".

Jesteś pewien, że będziesz mógł spalić więcej po strzale? Może Cię sieknąć i nie będziesz miał siły sterczeć nad folią ;)
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 9 / 0
Parę dni temu udało mi się dostać black tar heroin. Nie zupełnie o to mi chodziło, ale nie ma co wybrzydzać na obczyźnie kupując towar od przypadkowego murzyna na ulicy. Mimo iż w zwyczaju mam tylko i wyłącznie przyjmowanie opiatów iv to tym razem się nie odważyłam. Całość wyglądała jak króliczy bobek z czarnej żywicy, za chuj nie dało się tego normalnie podzielić, chujowo się paliło no i pachniało analogicznie do wyglądu xd Prawdopodobnie z braku umiejętności palenia z folii połowa poszła w atmosferę ale i tak ujebanie meega przednie biorąc pod uwagę cenę. Niestety pół kolejnego dnia leczyłam mdłości i czułam się po prostu struta, ale w sumie to i tak było warto.
  • 146 / / 0
wiem o miksach fenta z mannitolem sprzedawanych jako China White, ale to co dostałem było genuine, nie zaopatruję się u randomowych czy nawet nie-randomowych dilów z ulicy.
Strzał brązu poleciał o 12, jest 17, powolutku już schodzi, przez większość czasu leżałem na łóżku i nodowałem, bo co tylko wstałem do kompa to musiałem się ewakuować do łazienki żeby zwymiotować. I tak od 5 godzin, co wstanę to lot do kibla... Po CW tak mnie nie goniło.
Z paleniem czekam aż mdłości całkiem ustaną, nie chciałbym orzygać srebra i stracić dobrego geara.
Co do black tara - palenie go jest mało opłacalne, nie da się go gonić jak zwykłego browna, trzeba go pokruszyć na jak najmniejsze porcje i takie porcje bezpośrednio spalać na folii. Black tar powinno się walić po kablach, jest rozpuszczalny w zimnej wodzie (bez zakwaszania!), wrzucasz do zimnej wody, mieszasz i filtrujesz (podgrzewanie r-ru black tara żeby więcej się rozpuściło jest niebezpieczne i nieefektywne - to co dobre, już rozpuściło się w zimnej wodzie, a podgrzewając roztwór rozpuszczasz w nim syfy, nierzadko takie które w zimnej wodzie były ciałami stałymi a po podgrzaniu rozpuszczają się, i ewentualnie jeżeli walisz tzw. hot shota zamiast cold shota, jest szansa, że rozpuszczone wsześniej syfy w ciepłym roztworze już po strzale znowu się zestalą już w krwioobiegu
  • 146 / / 0
nie mogę edytować posta,
update
jest 20, i wcale jednak nie schodzi, mdłości nie przeszły nawet po buchu kanadyjskiego Purple Kusha, ale są zdecydowanie mniejsze
  • 2652 / 385 / 0
Tak będzie przez jakiś czas, bo zaczynasz. Minie z czasem. Chyba, że Twój żołądek jest wyjątkowo podatny, ale wątpię. Nie przesadzaj z dawkami i jedz półpłynne rzeczy - jogurty, mleko, serki, twarożki itp. będzie lepiej. Nie głodź się, między kolejnymi dawkami idź coś zjedz, jak wyrzygasz to trudno, ale nie możesz się odwodnić. Nie bierz nic innego, nie miksuj, bo pogorszysz.

edit: częściej mdłości występują przy paleniu, niż i.v. To tak na marginesie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 146 / / 0
a to dziwne, od palenia nie miałem nigdy mdłości, a po iv (było tylko kilka razy) za każdym razem.
Co od odwodnienia - piję dużo płynów, zawsze kiedy w grę wchodzą utraty płynów, staram się uzupełniać braki, co do jedzenia nie jest tak kolorowo - apetytu brak i to nie będzie pierwszy raz kiedy nie zjem nic przez cały dzień, jadąc tylko na nodowaniu i słuchaniu Pink Floydów. Z drugiej strony takie "oczyszczanie" organizmu (musiałem ująć to w cudzysłów, bo oczyszczanie organizmu heroiną jest oksymoronem) raz na jakiś czas dobrze zrobi ;)
  • 2652 / 385 / 0
Bo palisz na raty, porcjujesz to, co się dostaje do krwi. Większość osób pali, pali ile wlezie i pada na podłogę rzygając jak kot. Potem to rzyganie miesza im się z opiatowym ujebaniem. Stąd się wzięły teksty, że wymiot po heroinie bywa przyjemny i gładko przechodzi przez przełyk. Przy i.v nie wiesz, czy będziesz rzygał, póki nie zapodasz całości. Ja rzygałam jakoś przez pierwsze 3 tygodnie (od początku i.v) i nie tylko wtedy, gdy wstawałam. Również na leżąco, odchylałam tylko głowę, żeby zleciało na podłogę, nie na łóżko.
  • 53 / / 0
Mial ktos bole oczu, powiek, bole glowy po brownie? Czy to tylko mi sie tak trafilo?
  • 12688 / 2456 / 0
bóle powiek? Nawet nie potrafię sobie takiego bólu wyobrazić ;) ból głowy to zapewne z niedotlenienia
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.