pol90 pisze:Ja mam padaczkę to zawsze biorę benodiazepiny jak mam aurę przed padaczkową. Najlepiej wziąć przed kodeiną w zależności od tolerancji minimalna dawka do 0.5 mg clonazepamu ja bym polecał jednak 1 mg clonazpamu przed kodeiną.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Po prostu nagle dostajesz krótkotrwałego skurczu jakiegoś mięśnia, albo całej grupy, np. grzbietu, i lekko Tobą rzuca przebudzając Cię, wtedy całe uczucie ciepła i bezpieczeństwa zamienia się w strach, że zaraz zacznie Tobą telepać, i że być może dostaniesz Grand MAL. Od czasu pierwszej i jedynej w życiu padaczki po ogromnych dawkach Tramalu, po kodzie też mam takie lekkie drgawki, przynajmniej miałem, bo już przeszły.
Ale wystarczy, że w nocy jedna się taka pojawi, jeżeli już miałeś padaczkę, to na przykład ja potrafie sobie w czasie fazy przysięgać, że nigdy już nie wezmę, tylko niech to się skończy, tylko żebym nie dostał padaczki. Coś jak BadTrip, tylko że opiatowy :D
Po prostu tą aurę tworzą Twoje uczucia, wszystkie pozytywy zamieniają się w negatywy.
Sądzę, że w większości wypadków nie ma sensu zabezpieczać się klonami - to tak, jakby dziecku dać na alergię chlorpromazynę. Tu jeszcze można się nabawić kolejnego, gorszego uzależnienia. Wyjątkiem jest, kiedy jesteśmy chorzy na padaczkę, lub bierzemy to razem z Tramalem. w innym przypadku myślę że wystarczy postępowanie redukujące prawdopodobieństwo wystąpienia ataku - unikanie stresu, głodu, wysiłku kiedy jesteśmy naćpani. I nie należy brać leków obniżających próg drgawkowy. Niedobór magnezu powoduje tez takie "drgawki"(drżenia pęczkowe), które też czasem występują u osób zupełnie zdrowych, zauważyłem ze od ćpania kody występują u mnie częściej niż zwykle. Postępując tak jak napisałem wyżej nie przytrafiło mi się jeszcze grand MAL, a nie biorę tego od wczoraj. Choć jak wiadomo każdy ma inny organizm.
Odnośnie aur, to często można je pomylić z napadem paniki. A nadmierny strach sprzyja napadom - nie lękajcie się więc. Wątpię, żeby napad był straszniejszy od ostrego benzodiazepinowego zespołu odstawiennego. Jak już je bierzecie to róbcie to rozsądnie, pamiętajcie o konsekwencjach. Swoją droga mnie na te drżenia benzo wcale nie pomagają.
WildMonkey pisze:Jak wygląda taka aura przed padaczkowa? Osobiście mój organizm nie dawał żadnych sygnałów ostrzegawczych.pol90 pisze:Ja mam padaczkę to zawsze biorę benodiazepiny jak mam aurę przed padaczkową. Najlepiej wziąć przed kodeiną w zależności od tolerancji minimalna dawka do 0.5 mg clonazepamu ja bym polecał jednak 1 mg clonazpamu przed kodeiną.
Po opio atak padaczkowy miałem jeden raz jak przesadziłem z tramcem (lałem "na oko") i wyglądało to tak, ze pamietam jedynie ze upadłem na ziemie i potem dziura w pamieci i nagle budze sie juz po jakims czasie potwornie zmeczony, zmulony i obolały.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.