Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
1. Mieszam subst (np.MXE) z sodą oczyszczoną w tym ratio 4:1
2. Dolewam ciut wody co by zakryło proszek i mieszam
I mam pytanie, czy w tym momencie MXE zamienia już się w wolną zasadę, czy należy to jeszcze podgrzać?
@universo, mieszasz tak długo aż zrobi się z tego jednolity roztwór bez grudek (na powierzchni wygląda to trochę jak rosół). Możesz trochę podgrzewać mieszając. Potem odparowujesz wodę i waporyzujesz to co zostało. Przynajmniej ja tak to robię.
Nie waporyzuj za dużo naraz, już kilka mg freebase ma wyraźne działanie.
A jak jest z trwałością takiego freebase? Może sobie potem leżeć powiedzmy z miesiąc, czy raczej szybko ulega degradacji? Ktokolwiek wie?
Jak chcesz dyso-palenie to zainteresuj się 3-MeO-PCP. Dużo mniejsze dawkowanie, dobrze się pali, nie czuć tak bardzo chemii.
Jeśli chodzi o rozpuszczalnik to cokolwiek właściwie co rozpuści substancję. Najlepszy pewnie byłby izopropanol, ewentualnie pewnie etanol. Chemikiem nie jestem, nie wiem czy tam jakieś reakcje nie pozachodzą, musiałbyś popytać mądrzejszych ode mnie.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
