Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 58 / 0
Nie trzeba koniecznie sprowadzać MXE*HCl do freebase celem waporyzacji. Sól bardzo łatwo waporyzuje.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 218 / 2 / 0
W sumie masz rację, ale chyba dym z freebase, jest jednak delikatniejszy no i "zdrowszy" dla płuc. Tak, czy inaczej, pytanko powtórzę :)

1. Mieszam subst (np.MXE) z sodą oczyszczoną w tym ratio 4:1
2. Dolewam ciut wody co by zakryło proszek i mieszam

I mam pytanie, czy w tym momencie MXE zamienia już się w wolną zasadę, czy należy to jeszcze podgrzać?
  • 703 / 40 / 0
Waporyzowanie HCL jest chujowe.
@universo, mieszasz tak długo aż zrobi się z tego jednolity roztwór bez grudek (na powierzchni wygląda to trochę jak rosół). Możesz trochę podgrzewać mieszając. Potem odparowujesz wodę i waporyzujesz to co zostało. Przynajmniej ja tak to robię.
Nie waporyzuj za dużo naraz, już kilka mg freebase ma wyraźne działanie.
  • 218 / 2 / 0
@son.of.the.blue.sky - dzięki za odpowiedź.

A jak jest z trwałością takiego freebase? Może sobie potem leżeć powiedzmy z miesiąc, czy raczej szybko ulega degradacji? Ktokolwiek wie?
  • 742 / 12 / 0
Przerabiałem MXE tą metodą 4:1 i powiem wam że po takiej obróbce strasznie źle się to waporyzuje, gryzie w gardło i dusi a bez przeróbki hcl waporyzował się elegancko, łagodny dymek i lepsze działanie. Też tak macie, coś zepsułem?
  • 95 / 1 / 0
A jakby zrobić maczane na tym, zadziałałoby? i jakiego rozpuszczalnika należałoby użyć? :-p
  • 218 / 2 / 0
Zadziałałoby, ale byś musiał dać tego od cholery i dym gryzłby w płuca jak chuj. Ewentualnie po przeróbce do freebase, tylko nie wiem jaka jest stabilność tej substancji jako wolna zasada, wie ktoś? Wytrzyma normalnie z miesiąc, dwa czy rozpadnie się po kilku godzinach?
  • 95 / 1 / 0
Ile dać mg MXE na lufe, tak, by po wiadrze wypierdalało w kosmos tak konkretnie(tak jak po 100mg sniffem)? I w czym to należałoby rozpuścić?
  • 218 / 2 / 0
O stary, myślę, że jakieś 2-3g na 10g podkładu. Chlorowodorek przy paleniu w ten sposób jest mało wydajny, dużo się po prostu spala do nieaktywnych syfów. Na twoim miejscu dałbym sobie spokój, bo będzie to mega kosztowne a i tak pewnie chuj z tego wyjdzie. Nie mówiąc już o tym, że twoje płuca będą błagały o litość a gardło popalisz po kilku buchach ksztusząc się i mówiąc nigdy więcej :P

Jak chcesz dyso-palenie to zainteresuj się 3-MeO-PCP. Dużo mniejsze dawkowanie, dobrze się pali, nie czuć tak bardzo chemii.

Jeśli chodzi o rozpuszczalnik to cokolwiek właściwie co rozpuści substancję. Najlepszy pewnie byłby izopropanol, ewentualnie pewnie etanol. Chemikiem nie jestem, nie wiem czy tam jakieś reakcje nie pozachodzą, musiałbyś popytać mądrzejszych ode mnie.
  • 95 / 1 / 0
Nie chcę dyso-palenia, tylko uznałem to za najwygodniejszą formę przyjęcia MXE, ponieważ lubię maczany, ale skoro jest to nieefektywne to zrezygnuję z tej metody podania. A jakbym chciał waporyzować normalnie, to na 1 raz ile spalić, tak, żeby było konkretnie na maxa? Co do wapo wymyśliłem taki patent, żeby do cybucha przykleić folię aluminiową, tak, by w całości zakrywała cybuch, wsypać tam proch podgrzewać i ciągnąć, dobry patent?
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!