Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 94 / / 0
Nie myślę o ciągu dzień w dzień, tylko przywalenie sobie raz na tydzień dla chillu, nie chciałbym się w to wjebać, ale z drugiej strony jest to zajebista używka, która przy okazji pomaga mi z zespołem jelita drażliwego (jakaś wymówka do brania musi być :D) Swoją drogą to skoro brałeś pół roku, to jakim cudem takie małe dawki nadal Cię kopią? A i mam jeszcze dwa pytania, czy zwiększając dawkę poczuję jeszcze kiedyś tą euforie którą miałem przy pierwszych 3 razach i czy branie do tego hydroksyzyny (głównie na swędzenie) to dobry pomysł (tzn. czy nie spłyci fazy i czy nie będzie podduszało po niej)?
  • 1343 / 18 / 0
hyperprzemo pisze:
Nie myślę o ciągu dzień w dzień, tylko przywalenie sobie raz na tydzień dla chillu, nie chciałbym się w to wjebać, ale z drugiej strony jest to zajebista używka, która przy okazji pomaga mi z zespołem jelita drażliwego (jakaś wymówka do brania musi być :D) Swoją drogą to skoro brałeś pół roku, to jakim cudem takie małe dawki nadal Cię kopią?
paradokslanie nie kopia, tylko wgniataja. "Doszedłem" (jakkolwiek to nie zabrzmi) do takiego momentu, ze po 100 nast. dnia mam zajebistego kaca tramalowego i nie chce nagle isc do szpitala (jak raz na kacu miałem) i żeby zbadali mocz/kał/krew pod katem uzywek
hyperprzemo pisze:
A i mam jeszcze dwa pytania, czy zwiększając dawkę poczuję jeszcze kiedyś tą euforie którą miałem przy pierwszych 3 razach i czy branie do tego hydroksyzyny (głównie na swędzenie) to dobry pomysł (tzn. czy nie spłyci fazy i czy nie będzie podduszało po niej)?
Hydroksyzyna dobry pomysł, niektórzy mówia, ze podwyższa ja. Osobiście stwierdze, ze to w strone etanolu, którego jest pochodna - wiekszy spokój, wiec euforii sie raczej nie spodziewaj.
Co do dawki - dla normalnego człowieka moze nie być osiagalna, niektórzy mówia, ze nalezy sobie zrobic przerwe, niektórzy ze "wyzeruje wtedy receptory". Ja osobiscie bym sobie zrobił przerwe, bo takowa ma 0 skutków ubocznych
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 94 / / 0
A czym taki kac tramadolowy się objawia, bo ja na drugi dzień zawsze czuje się spoko
  • 452 / 2 / 0
Kac i ww. objawy po 100mg tramadolu to nie jest normalna sprawa i na 90% jest spowodowana u kolegi wyżej interakcjami z innymi lekami. hydroksyzyna do tramadolu to niezły pomysł. Pomoże na świąd i sprawi, że działanie będzie przyjemniejsze, ale euforii bym się po tym nie spodziewał.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013 przez Młody Bóg, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 422 / 4 / 0
Witam Was serdecznie ;)

Mam pytanie. Czy to możliwe, żeby nierozgryzione tabletki Tramal Retard 200 działały mocniej niż rozkruszone ? Dodam, że tolerancja na kodeinę mieści się u mnie w przedziale 450 - 600mg i wczoraj pokruszyłem 4 tabletki Tramalu (czyli aż 800mg), zrobiłem "bombkę" z chusteczki, popiłem wodą i efekty nie były zbyt mocne. Z kolei dzisiaj nad ranem wziąłem jedną tylko tabletkę (całą, nierozkruszoną ani nie pogryzioną) 200mg i mam wrażenie, że kopnęło mnie całkiem nieźle. Dodam także, że nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z Tramalem, a kilka wcześniejszych prób z dawkami od 300 - 400mg pogryzionych retardów dały raczej średnie efekty ... Tolerancja chyba nie rośnie z dnia na dzień ? %-D

No i kolejne pytanie. Jak wiadomo, dzisiaj jest piątek, czyli dzień na wieczorne opierdalanie się. W związku z tym chciałbym zarzucić kodeinę i tramal, ale nie wiem w jakich dawkach i czy kruszyć ten tramal czy nie. Aha, ostatnio, kilka dni temu przyjąłem 300mg kodeiny, do tego dorzuciłem zaledwie jedną tabletkę Tramalu przełamaną na pół (ale wziąłem dwie połówki) i wejście, jak i cała faza, były niesamowicie wzmocnione, zarówno pod względem mocy, jak i samej przyjemności (euforii); sedacja również była wzmocniona.

No i co wrzucić najpierw ? kodeinę, czy tramadol ? A może to i to jednocześnie ? Oświadczam, że posiadam także cały blister Clonazepamu TZF 2mg, także o drgawki się nie boję. A no właśnie, a klony kiedy ? Nie chciałbym zniwelować euforii na wejściu kodeiny, no i w jakich dawkach dorzucić kloniki ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i będę wdzięczny jeżeli mi ktoś w przeciągu najbliższych dwóch - trzech godzin odpowie, bo wtedy zamierzam właśnie wystartować :)

Pozdrawiam serdecznie ! :)
  • 1343 / 18 / 0
hyperprzemo pisze:
A czym taki kac tramadolowy się objawia, bo ja na drugi dzień zawsze czuje się spoko
Młody Bóg pisze:
Kac i ww. objawy po 100mg tramadolu to nie jest normalna sprawa i na 90% jest spowodowana u kolegi wyżej interakcjami z innymi lekami. Hydroksyzyna do tramadolu to niezły pomysł. Pomoże na świąd i sprawi, że działanie będzie przyjemniejsze, ale euforii bym się po tym nie spodziewał.
kac objawia sie: nudnosciami, bólami głowy (zwłaszcza przy zmianie pozycji), niskie ciśnienie, brak wydzielania soku żoładkowego (trzeba było sie napatrzec, zeby znalesc sok żołatkowy juz po 1 wymiotach).

Nie przyjmowałem żadnych leków z wyjatkiem: melisy, lipy, pokrzywy, rhodioli, miłorzębu, omega 3 (kapsułki+siemie lniane), ostropestu i obowiazkowo 9 herbat/dzien + yerba mate. Dokładnie to wygladało tak: suple rano, biore o 18-tej, działa o 20-tej, o 8mej rano mam ów kaca. Na niego pomagaja: śliwki (rodzynki też, ale raz mi sie zdarzyło nimi wymiotowac) i.. czosnek (czuć ból w żoładku, ale po chwili problem prawie całkowicie wyeliminowany, lecz z wiadomych wzgledów nie mogłem go brac co tydzien).
Pierwszy kac o dziwo nastapił po roku od brania i to po dawce 400, potem 200 i ostatnie tripy to 100. Stad juz zostało 350 i odwlekam zjadanie wiecej, chodź żal mi działania na serotonine&opioidy
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 422 / 4 / 0
Ponawiam pytanie - no wiem, że jest piątek i pewnie albo większość z Was (użytkowników tego forum) leży ugrzana i ledwo widzi na oczy, a druga piwakuje gdzieś na zewnątrz.

O godzinie 18.09 przyjąłem 2 tabletki Tramal Retard 200 (te niemieckie) - bez rozgryzania, bo ponoć w ich przypadku tak jest lepiej i póki co zbytnio nic nie czuję. Mam wyekstrahowane 450mg kodeiny z Antidolu i nie wiem, czy czekać jeszcze, aż się tramal załaduje, czy walić teraz. A może wrzucić 1 lub 2mg klona ?

Na pewno część z Was czyta aktualnie to forum i proszę uprzejmie, aby ktoś mi odpowiedział :)

Pozdrawiam serdecznie :)
  • 791 / 7 / 0
przy lykaniu calych retardow po prostu ratio tramal/desmetylotramal jest mniejsze i jako ze tramal ma dosc wyrazne dzialanie jako stymulant, to depresyjne dzialanie DM-trampka jako opioidu jest w takim przypadku bardziej wyrazne
"peak" nierozdrobnionych retardow nastepuje po 2-3h, i utrzymuje sie 16-20h, w ktorymkolwiek przedziale tego czasu zajebiesz kode, to podziala tak samo
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 476 / 4 / 0
Tak piszecie o tym kacu i się nieco dziwię, ponieważ nie odczuwam wymienionych przez Was dolegliwości.
Na mnie tramadol działa dosyć specyficznie: jak zażyję 250mg-300mg około godziny 21:00 to o 23:00 czuję już pełen wachlarz przyjemności, nad ranem działanie słabnie, ale potem w ciągu następnego dnia aż do samego wieczora odczuwam to samo co w nocy (nie mogę spać nawet przez 24 godziny) i ostatecznie staje się to dosyć męczące bo ile można w końcu być na fazie. Z dolegliwości to jedynie wymieniłbym uczucie pustki w brzuchu i lekkie splątanie. Niestety najgorsze jest dwa, trzy dni po wrzuceniu bo wtedy dopada mnie deprecha, czuję dół i wycofanie z czynności. Krótko mówiąc u mnie kac po tramadolu siada bardziej na psychikę niż na ciało. Ale jak się czymś zajmę to da się zapomnieć o tych złych myślach i... oby do następnego razu.
  • 596 / 1 / 0
moge strzelić kota bez obaw kiedy jestem rozjebany tramadolem ;p ?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.