Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
hyperprzemo pisze:Nie myślę o ciągu dzień w dzień, tylko przywalenie sobie raz na tydzień dla chillu, nie chciałbym się w to wjebać, ale z drugiej strony jest to zajebista używka, która przy okazji pomaga mi z zespołem jelita drażliwego (jakaś wymówka do brania musi być :D) Swoją drogą to skoro brałeś pół roku, to jakim cudem takie małe dawki nadal Cię kopią?
hyperprzemo pisze:A i mam jeszcze dwa pytania, czy zwiększając dawkę poczuję jeszcze kiedyś tą euforie którą miałem przy pierwszych 3 razach i czy branie do tego hydroksyzyny (głównie na swędzenie) to dobry pomysł (tzn. czy nie spłyci fazy i czy nie będzie podduszało po niej)?
Co do dawki - dla normalnego człowieka moze nie być osiagalna, niektórzy mówia, ze nalezy sobie zrobic przerwe, niektórzy ze "wyzeruje wtedy receptory". Ja osobiscie bym sobie zrobił przerwe, bo takowa ma 0 skutków ubocznych
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Mam pytanie. Czy to możliwe, żeby nierozgryzione tabletki Tramal Retard 200 działały mocniej niż rozkruszone ? Dodam, że tolerancja na kodeinę mieści się u mnie w przedziale 450 - 600mg i wczoraj pokruszyłem 4 tabletki Tramalu (czyli aż 800mg), zrobiłem "bombkę" z chusteczki, popiłem wodą i efekty nie były zbyt mocne. Z kolei dzisiaj nad ranem wziąłem jedną tylko tabletkę (całą, nierozkruszoną ani nie pogryzioną) 200mg i mam wrażenie, że kopnęło mnie całkiem nieźle. Dodam także, że nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z Tramalem, a kilka wcześniejszych prób z dawkami od 300 - 400mg pogryzionych retardów dały raczej średnie efekty ... Tolerancja chyba nie rośnie z dnia na dzień ?
No i kolejne pytanie. Jak wiadomo, dzisiaj jest piątek, czyli dzień na wieczorne opierdalanie się. W związku z tym chciałbym zarzucić kodeinę i tramal, ale nie wiem w jakich dawkach i czy kruszyć ten tramal czy nie. Aha, ostatnio, kilka dni temu przyjąłem 300mg kodeiny, do tego dorzuciłem zaledwie jedną tabletkę Tramalu przełamaną na pół (ale wziąłem dwie połówki) i wejście, jak i cała faza, były niesamowicie wzmocnione, zarówno pod względem mocy, jak i samej przyjemności (euforii); sedacja również była wzmocniona.
No i co wrzucić najpierw ? kodeinę, czy tramadol ? A może to i to jednocześnie ? Oświadczam, że posiadam także cały blister Clonazepamu TZF 2mg, także o drgawki się nie boję. A no właśnie, a klony kiedy ? Nie chciałbym zniwelować euforii na wejściu kodeiny, no i w jakich dawkach dorzucić kloniki ?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i będę wdzięczny jeżeli mi ktoś w przeciągu najbliższych dwóch - trzech godzin odpowie, bo wtedy zamierzam właśnie wystartować :)
Pozdrawiam serdecznie ! :)
hyperprzemo pisze:A czym taki kac tramadolowy się objawia, bo ja na drugi dzień zawsze czuje się spoko
Młody Bóg pisze:Kac i ww. objawy po 100mg tramadolu to nie jest normalna sprawa i na 90% jest spowodowana u kolegi wyżej interakcjami z innymi lekami. Hydroksyzyna do tramadolu to niezły pomysł. Pomoże na świąd i sprawi, że działanie będzie przyjemniejsze, ale euforii bym się po tym nie spodziewał.
Nie przyjmowałem żadnych leków z wyjatkiem: melisy, lipy, pokrzywy, rhodioli, miłorzębu, omega 3 (kapsułki+siemie lniane), ostropestu i obowiazkowo 9 herbat/dzien + yerba mate. Dokładnie to wygladało tak: suple rano, biore o 18-tej, działa o 20-tej, o 8mej rano mam ów kaca. Na niego pomagaja: śliwki (rodzynki też, ale raz mi sie zdarzyło nimi wymiotowac) i.. czosnek (czuć ból w żoładku, ale po chwili problem prawie całkowicie wyeliminowany, lecz z wiadomych wzgledów nie mogłem go brac co tydzien).
Pierwszy kac o dziwo nastapił po roku od brania i to po dawce 400, potem 200 i ostatnie tripy to 100. Stad juz zostało 350 i odwlekam zjadanie wiecej, chodź żal mi działania na serotonine&opioidy
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
O godzinie 18.09 przyjąłem 2 tabletki Tramal Retard 200 (te niemieckie) - bez rozgryzania, bo ponoć w ich przypadku tak jest lepiej i póki co zbytnio nic nie czuję. Mam wyekstrahowane 450mg kodeiny z Antidolu i nie wiem, czy czekać jeszcze, aż się tramal załaduje, czy walić teraz. A może wrzucić 1 lub 2mg klona ?
Na pewno część z Was czyta aktualnie to forum i proszę uprzejmie, aby ktoś mi odpowiedział :)
Pozdrawiam serdecznie :)
"peak" nierozdrobnionych retardow nastepuje po 2-3h, i utrzymuje sie 16-20h, w ktorymkolwiek przedziale tego czasu zajebiesz kode, to podziala tak samo
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Na mnie tramadol działa dosyć specyficznie: jak zażyję 250mg-300mg około godziny 21:00 to o 23:00 czuję już pełen wachlarz przyjemności, nad ranem działanie słabnie, ale potem w ciągu następnego dnia aż do samego wieczora odczuwam to samo co w nocy (nie mogę spać nawet przez 24 godziny) i ostatecznie staje się to dosyć męczące bo ile można w końcu być na fazie. Z dolegliwości to jedynie wymieniłbym uczucie pustki w brzuchu i lekkie splątanie. Niestety najgorsze jest dwa, trzy dni po wrzuceniu bo wtedy dopada mnie deprecha, czuję dół i wycofanie z czynności. Krótko mówiąc u mnie kac po tramadolu siada bardziej na psychikę niż na ciało. Ale jak się czymś zajmę to da się zapomnieć o tych złych myślach i... oby do następnego razu.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/ba3036f0-5418-42c8-9d18-cd7d4afed2f4/316407280_457274469902504_6698726762484338373_n.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250621%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250621T223102Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=da03431517090308e209f36267c8c4f4a55c2226a8ad0d39c88616727dc9107f)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Jak marihuana niszczy serce
Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cc22dd5c-fa77-42fe-ac89-129b384de5c9.jpg)
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem
Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wkbezdech.png)
Medyczna marihuana kontra bezdech senny
Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.