...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 987 / 8 / 0
W Łodzi wiecie jak jest? Ogólnie to łatwo wybłagać o dodatkowy bunondol czy benzo?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Jutro jadę na dt. Co zabrać ze sobą? Będą potrzebne jakieś ciuchy czy oni zapewniają jakąś pidżamkę czy cosik... Jakieś konserwy i parę złotych też by się przydało, prawda?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 283 / 1 / 0
Powinni cie telefonicznie o wszystkim poinformować, zadzwoń i się zapytaj czego nie można wnieść ze sobą. Ja po 3 przebytych detoksach zalecam ci wziąć jakieś ciuchy (bo oni nie dadzą ci żadnej piżamy) - nie za dużo, nie za mało. Nie bierz jakichś markowych ubrań bo mogą ci zakosić. Pare t-shirtów, spodnie dresowe, klapki bo można w nich wejść pod prysznic, jakąś bluzę i tyle. Weź własny kubek też. Do higieny to wiadomo jakiś żel pod prysznic, szampon, szczoteczke i paste. Jak palisz to weź fajki ze sobą najlepiej od razu parę paczek bo z nudów będziesz palił jak smok. No i jakieś książki jak lubisz czytać, mp3 bo na detoksie czas się niesamowicie dłuży. Weź ze sobą jakąś kasę ze 100-200zł, na detoksach zazwyczaj chodzą raz dziennie do sklepu. A i koniecznie weź dużo słodkości bo na odstawce opio strasznie ciśnie na słodkie, przynajmniej mnie. No i jakieś żarcie. Wgl. to podaj nazwę tego szpitala w którym będziesz ten detoks odbywał. A lekowo to raczej dobrze cie obstawią ale na wszelki wypadek przemycił bym w gaciach jakieś benzo dodatkowo.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Super. Dzięki bardzo za odpowiedź :) Za nim dodałeś post, zadzwoniłem właśnie do nich i się trochę dowiedziałem. Wszystko jest tak jak piszesz. Dodam tylko, że nie można posiadać przy sobie telefonu. Dziwna sprawa, myślałem, że w szpitalnych detoksach można mieć normalnie kontakt z cywilizacją :) Co do słodkości mam identycznie jak Ty. Całą dużą czekoladkę wciągam na raz :)

Na chwilę obecną 4 mg klona + 450-600 mg kody mnie rozkłada. Myślałem, aby dodać kilka substancji podczas wywiadu z lekarzem - buprenorfinę i fentanyl czy tam morfę. Co o tym sądzicie? Dobry sposób na to, żeby dali mi więcej opio i benzo na starcie?

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź mistrzu.
  • 283 / 1 / 0
Ja na detoksie w złotoryji przy ładowaniu 900mg kody dziennie zaczynałem od 3 tabletek bunondolu 0.4mg i mnie przez tydzień wyzerowali. Do tego dostawałem 3 razy dziennie rolki. Możesz trochę zawyżyć tą dawkę kody i klona podczas wywiadu ale nie przesadzaj bo jedziesz tam na detoks a nie na ćpanie przecież ;) Oni ustalają dawkowanie leków adekwatnie do branych właśnie dawek także jak zawyżysz to dostaniesz większe dawki.
Spoko, zawsze do usług. Powodzenia, trzymam kciuki ;)
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Miałem mieć wczoraj przyjęcie i dupa, lekarz wypisał mi błędne skierowanie i napisał zależność alkoholową (F10). Szkoda gadać jaka to biuroikracja. Przecież mogli mi zmienić to skierowanie na miejscu. Wczoraj połatwiłem prywatnie skierowanie od opiatów i benzodiazepin (F19 - zależność krzyżowa) i chciałem dziś się wstawić na detox. Jednakże powiedzieli, że nie ma miejsc i żeby przyjechać jutro rano. Ja pierdolę, szlag mnie trafił jak to usłyszałem. Brak jakiejkolwiewk empatii. Przecież powinni to zrozumieć, że chcę się leczyć i przyjechałem do nich już drugi raz. O tym, że powinienem właśnie wrzucić benzo i opio już nie wspomnę. Już zaczyna mnie telepać na samą myśl, że jutro też coś wymyślą. Jednak piguła oznajmiła mi, że jutro mam przyjechać i na pewno nie będzie już żadnych problemów. Co za debile, szkoda gadać...

@Marines - Dzięki Stary :) Muszę się wziąć za siebię. Do trzech razy sztuka!
  • 342 / / 0
Witam. Wie ktoś jakie warunki są na detoxie w Człuchowie? I czy ogólni można mieć "kręcone" fajki? Czy są traktowane jak w OLU? Pozdrawiam.
  • 199 / 2 / 0
Suchy Jar w Krk bardzo przyjemna atmofera , miłe pielęgniarki i terapeutki nikt nie patrzy na Ciebie jak na brudnego ćpuna . Bardzo dobra obstawa lekowa , bezboleśnie schodzi się z dragów . Pieniądze bezpieczne bo przechowywane w depozycie nie ma strachu , że ktoś ukradnie po prostu zawsze rano mówisz co tam chcesz ze sklepu . Dużo ludzi z całej Polski , ludzie z wwa mówili , że woleli przyjechać do Suchego Jaru niż szukać dtx u siebie bo ten Krakowski dużo lepszy. Ogólnie podobało mi się tylko że za bardzo nakręcali mnie tam na siłę na ośrodek czego nie chciałem no i ostatnie trzy dni gdy zeszli mi z leków nie miłosiernie się dłużyły .
  • 987 / 8 / 0
Wyjebali mnie z detoxu bo chciałem dodatkowe tabletki na sen od piguł. Czy mają do tego prawo? Za 2 tygodnie idę od nowa...
  • 115 / 3 / 0
leki musi zlecić Ci lekarz. Kłócenie się z pigułami to nie jest dobry pomysł. Kwestią jest też forma, w jakiej się "prosi" o dodatkowe leki. Imho, jak pacjent jest nieprzyjemny i roszczeniowy, to może się to tak skończyć. Poza tym, jako placówka mogą uznać, że "nie są w stanie Ci pomóc","stwarzasz zagrożenie dla innych pacjentów" i usunąć z terenu. W "normalnym" psychiatryku mogły by być pasy.
Uwaga! Użytkownik lazarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.