WaZeH pisze:lekko dokuczliwe kłucia w klatce, po stronie serca.(...)nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Mimo tego nie chce dalej rozwazac bo pewnosci nie mam.
Dla mnie skutkiem ubocznym bufedronu jest głównie ta bezsilnosc na bezsennosc. Serce przy dawce łącznej okolo 200mg bije nieco szybciej, ale w zaden sposob nie jest to dokuczliwe, nie zazywam wiekszej dawki niz 200mg - staram sie, wagi nie mam wiec +/- 30-40mg moge sie mylic, gdy dociagam. Na ogół dawki są w granicach 100mg.
Dwa razy zdarzylo sie, ze nietypowo bolała mnie prawa część glowy - mozliwe ze to nie bezposredni skutek uboczny bufedronu.
Czasami - w tej chwili tez, bo bufię - mam chlodne dlonie i stopy, a reszta ciala jest bardzo ciepla. Dlonie bywaja lekko wilgotne.
Co do bezsennosci. W moim wypadku sam sobie utrudniam sprawe, zazywajac o poznej porze gdy wykonuje rozne prace na komputerze. Wciagne o 21:00, potem o 22:00 nastepnie 30minut pozniej i przed północa raz jeszcze dawki okolo 30-50mg. Klade sie spac okolo 1 i do zasypiam okolo 4 przy pełnej ciszy.
Ostanim skutkiem jaki moge zaliczyc do ubocznych jest ranek. Budze sie okolo 8-9 i do okolo 12-13 czuje takie lekkie dzialanie substancji przy sniadaniu w szczegolnosci. Jednak wszystko to w zaden sposob mi niczego nie utrudnia, nie lacze bufa z zadnymi lekami, alkoholem czy mj, ani przed podczas czy po, ewentualne przykre odczucia przy bezsennosci przeboleje sam.
Pozdrawiam.
PS. co do tego serca, powiem szczerze, ze jak ktos lubi te RC jak spora czesc nas - nikogo nie osadzam :) - i odczuwa problemy z sercem, czy jakies bole a widzi, ze nie kazdy osobnik tak ma, to uwazem ze chyba warto cos z tym zrobic. Samo proste EKG nie wystarczy bo serce nie ujawni wady nagle podczas pomiaru - warto sie tym zainteresowac gdy problem jest powazny aby miec pewnosc i komfort, ze mozna sobie od czasu do czasu pozwolic na jakis wyskok z RC.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Mocno się zawiodłem tym związkiem. Zwał przeokrutny - serce napiedala kilka godzin po zejściu, do tego jakieś dziwne pulsowanie w brzuchu i wątrobę rozdęło. Dawka max 100mg. więc bez przesady.Sprawdził sie tylko w miksie z brefedronem, który widać przytłumił zjazk.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.