pozrooo
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
PS. Jak ktos nie ogladal to oczywiscie polecam tytuly podane przez siebie. Naprawde warto. Dla osoby siedzacej w temacie(mysle, ze wlasciwie wszyscy uzytkownicy forum ;) ) informacje w nich zawarte nie powinny byc zadna rewelacja, to jednak sa to wyjatkowo ciekawe dokumenty, zrobione w naprawde swietnym stylu. Ecstasy Rising ogladalem z 15 razy, a "If drugs were legal" z 5 razy jak nic, pomimo tego, ze odkrylem ten film dopiero przedwczoraj ;) No i mala pomylka: Ecstasy Rising jest na youtube a nie na duckduckgo video.
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach ;-) tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
Gdzieś na HR są pochowane jakieś multimedia... znalazłam tam słynne "Hofmann's Potion", ale mi się nie otworzyło. :-(
Wracam na forum?...
strunaman pisze: no wlasnie teraz pokazywali 2 raz ten cykl...moze jeszcze kiedys to pokaza poraz trzeci ;-)
Illegal Drugs 4 częsci, 1(Cocaine.Cyclope), 2(Opium, Morphine and Heroin), 3(LSD, Ecstasy and the Raves), 4(Marijuana)
LSD-The Beyond Within
Useless me and useless you...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.