pozrooo
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
PS. Jak ktos nie ogladal to oczywiscie polecam tytuly podane przez siebie. Naprawde warto. Dla osoby siedzacej w temacie(mysle, ze wlasciwie wszyscy uzytkownicy forum ;) ) informacje w nich zawarte nie powinny byc zadna rewelacja, to jednak sa to wyjatkowo ciekawe dokumenty, zrobione w naprawde swietnym stylu. Ecstasy Rising ogladalem z 15 razy, a "If drugs were legal" z 5 razy jak nic, pomimo tego, ze odkrylem ten film dopiero przedwczoraj ;) No i mala pomylka: Ecstasy Rising jest na youtube a nie na duckduckgo video.
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach ;-) tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
Gdzieś na HR są pochowane jakieś multimedia... znalazłam tam słynne "Hofmann's Potion", ale mi się nie otworzyło. :-(
Wracam na forum?...
strunaman pisze: no wlasnie teraz pokazywali 2 raz ten cykl...moze jeszcze kiedys to pokaza poraz trzeci ;-)
Illegal Drugs 4 częsci, 1(Cocaine.Cyclope), 2(Opium, Morphine and Heroin), 3(LSD, Ecstasy and the Raves), 4(Marijuana)
LSD-The Beyond Within
Useless me and useless you...
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.