Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 38 / 1 / 0
Czy ktos z forumowiczow moze polecic jakies ciekawe filmy dokumentalne o roznych drugach? Mam tutaj na mysli filmy utrzymane w klimacie "Ecstasy Rising" czy "If... Drugs Were Legal"(oba do obejrzenia na duckduckgo video jesli ktos jest zainteresowany) tj. obiektywne spojrzenie na narkotyki bez zbednej propagandy, najlepiej z opiniami ekspertow z "dwoch stron frontu"(pro i anty).
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach ;-) tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
pozrooo
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 38 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tom »
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
Znasz moze dokladna nazwe angielska(czy moze to produkcja polska?)? Mysle, ze bedzie mi znacznie latwiej znalezc to w takie formie. Z gory dzieki ;)

PS. Jak ktos nie ogladal to oczywiscie polecam tytuly podane przez siebie. Naprawde warto. Dla osoby siedzacej w temacie(mysle, ze wlasciwie wszyscy uzytkownicy forum ;) ) informacje w nich zawarte nie powinny byc zadna rewelacja, to jednak sa to wyjatkowo ciekawe dokumenty, zrobione w naprawde swietnym stylu. Ecstasy Rising ogladalem z 15 razy, a "If drugs were legal" z 5 razy jak nic, pomimo tego, ze odkrylem ten film dopiero przedwczoraj ;) No i mala pomylka: Ecstasy Rising jest na youtube a nie na duckduckgo video.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006 przez tom, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 325 / 1 / 0
jest to produkcja francuska :-) oryginalny tytuł to Drogues et cerveau ;]
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach ;-) tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
Udało mi się któregoś popołudnia obejrzeć na "Planet" odc. 4 - to dobry dokument. Pozostałych nie widziałam. Może istnieje jakiś riplej? Czy coś wiadomo na ten temat? <_<
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006 przez fantazia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 325 / 1 / 0
no wlasnie teraz pokazywali 2 raz ten cykl...moze jeszcze kiedys to pokaza poraz trzeci ;-)
  • 382 / 8 / 0
Akurat dziś rano oglądałam "If Drugs Were Legal"... i w moim odczuciu wyszło bardziej anty niż pro. ;-) Taki przytłaczający klimat...
Gdzieś na HR są pochowane jakieś multimedia... znalazłam tam słynne "Hofmann's Potion", ale mi się nie otworzyło. :-(
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
strunaman pisze:
no wlasnie teraz pokazywali 2 raz ten cykl...moze jeszcze kiedys to pokaza poraz trzeci ;-)
Oby - do trzech razy sztuka ;-)
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
Getting High - The History of LSD

Illegal Drugs 4 częsci, 1(Cocaine.Cyclope), 2(Opium, Morphine and Heroin), 3(LSD, Ecstasy and the Raves), 4(Marijuana)

LSD-The Beyond Within
We will never find the cure
Useless me and useless you...
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cga »
Uwaga! Użytkownik cga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.