pozrooo
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
PS. Jak ktos nie ogladal to oczywiscie polecam tytuly podane przez siebie. Naprawde warto. Dla osoby siedzacej w temacie(mysle, ze wlasciwie wszyscy uzytkownicy forum ;) ) informacje w nich zawarte nie powinny byc zadna rewelacja, to jednak sa to wyjatkowo ciekawe dokumenty, zrobione w naprawde swietnym stylu. Ecstasy Rising ogladalem z 15 razy, a "If drugs were legal" z 5 razy jak nic, pomimo tego, ze odkrylem ten film dopiero przedwczoraj ;) No i mala pomylka: Ecstasy Rising jest na youtube a nie na duckduckgo video.
Narkotyki i Mózg, polecam naprawde dobre, program z 2005 roku ;] 0 propagandy, ostatnio wszyswtkie 5 czesci tego programu (jest ich 5) byly na Planete, ja mam nagrany odc 4 o konopiach ;-) tytuł odcinka "Konopie - wyzwanie dla nauki"
Gdzieś na HR są pochowane jakieś multimedia... znalazłam tam słynne "Hofmann's Potion", ale mi się nie otworzyło. :-(
Wracam na forum?...
strunaman pisze: no wlasnie teraz pokazywali 2 raz ten cykl...moze jeszcze kiedys to pokaza poraz trzeci ;-)
Illegal Drugs 4 częsci, 1(Cocaine.Cyclope), 2(Opium, Morphine and Heroin), 3(LSD, Ecstasy and the Raves), 4(Marijuana)
LSD-The Beyond Within
Useless me and useless you...
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.