Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 364 / 3 / 0
duldidaj pisze:
Jak nie masz tolerki na benzo to Relanium lub Tranxene ale po Twoim avatarze widze, że się nie oszczędzasz :cheesy:
Nie no, jeżeli chodzi o avatar + benzo, to nigdy benzosami jakoś nie wspomagałem. Nie obawiałem się nigdy żadnej epilepsji czy coś. I nigdy takowej nie doznałem. I dobrze :-) Tolerancji na benzo więc praktycznie nie mam.
Alpry owaliłem dopiero paczkę. Kolejna paczka mogłaby pewnie mnie już wjebać, temu nie wiem, co mam czynić.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 6 / 0
czyli lepiej przerzucic sie na lzejsze benzo zmniejszyc tolerke i jesc rolki bo dluzej dzialaja ??a ile tzyma rolka??jesli klon jak dla mnie z 6 godzin moze taki pozytywny efekt...ale to chyba bym wolal rzucic benzo na kilka miechow i pozniej do klona wrocic
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012 przez Scierwiaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Obiektywne działanie relanium to około doby, jednak we krwi siedzi parę dni.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Która benzodiazepina by się do kodeiny najlepiej nadawała, myślę nad zastosowaniem takich benzodiazepin jak lorafen, estazolam, lormetazepam, relanium, alprazolam czy może jakaś inna, czekam na szybką odpowiedź bo dzisiaj idę do lekarza.
  • 1196 / 10 / 0
alpra się nie nadaje. Jak dla mnie najlepiej tak 0.25-0.5mg klonazepamu, albo relanium. tetrazepam myślę, że też by dobrze się spasował profilem działania, choć go nie próbowałem.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Od lekarza wziąłem 60 tabl clonazepanu 2 mg i 25 tabl lorafen 2.5 mg, teraz wziąłem kodeinę 150 mg 15 min temu kiedy wziąć lorafen bo klonazepan już próbowałem wcześniej i nie zasmakował z kodeiną.
  • 734 / 6 / 0
Mam pytanie wlaSnie wzialem od lekarza rezke chujowa bo na 0,5 mg alpry a na uspokojenie jakis seronil wykupowac go wogole czy to jakas nedza typu hydroxyzyna??CHODZI MI CZY DOBRY USPOKAJACZ JAKIS JAK BENZO CZY ZWYKLY SMIEC??
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012 przez Scierwiaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
To nic innego, jak najzwyklejszy w świecie (i na świecie) Prozac, czyli prawdopodobnie najpopularniejszy lek przeciwdepresyjny z grupy SSRI. Leki z tej grupy raczej na początku stosowania działają lekko stymulująco, więc chyba Ci się coś pomyliło z tym Seronilem na uspokojenie. Na to właśnie najprawdopodobniej dostałeś alprę. Ewentualnie "uspokojenie" w rozumieniu - leczenia natręctw, bo na to również Seronil jest zapisywany (po Twoim nicku domyślam się że coś w tym może być), ale jego działania spodziewaj się najwcześniej po 2 tygodniach. Nie będę się rozpisywał, bo o samym Seronilu (fluoksetynie) jak i lekach SSRI są na tym forum tysiące postów, więc jak Cię to interesuje to po prostu poszukaj.
Uwaga! Użytkownik nadir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 6 / 0
aha czyli nic co na szybko dziala :( ok poczytam dziekowa
  • 1599 / 47 / 0
Jeżeli chodzi o benzodiazepiny to najlepsze jest połączenie lorazepanu i klonazepanu, stosował ktoś może.
Zablokowany
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.