Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 6 / 0
walenie mleka drobne czasteczki nierozpuszczalnej skrobi lub czegos innego, NAPRAWDE zatykaja drobne wlosowate naczynka wzwlaszcza w konczynach co moze sie skonczyc nawet gangrena, a normalne szkla ktore sa w obrocie szpitalnym juz tylko teraz to diazepam lub clonazepam rozpuszczony w Polsce w alkoholu etylowym a w innych krajach w izopropylowym czasami. Wczesniej to byla gliceryna ale teraz robia to na zwyklym alkoholu ok 70%
  • 989 / 35 / 0
GG Allin pisze:
maja panowie doświadczenie jakieś ze speedballem w postaci bupry+4mmc lub kota } IV? jak wrażenia?
Razem jak dla mnie nie ma sensu mieszać. Opio zbijają działanie stymulantów.
Najlepiej najpierw 4-mmc a potem na zwałe bupre.
Często tak robiłem i było ok.
  • 523 / 2 / 0
No to fpytkę, to gliceryna aż tyle daje że żyły nie pieką przy podawaniu itp? Nigdy nie próbowałem dodawać gliceryny do niczego, ale czytałem że niektórzy z forum dodają kilka kropel np. do fnta.
Ps. Izopropanol można walić i.v.? 8-(
A tak nawiasem mówiąc, to używam chusteczki czy tam wacika nasączonego izopropanolem do przetarcia miejsca wkłucia przed, a czasami też po zastrzyku (takie zboczenie), mimo że łapki oczywiście myje też wcześniej.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2011 przez awzan, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3189 / 373 / 0
Glicerynę dodaje się do roztworów zawierających alkohol po to żeby mniej szczypało przy podawaniu. Czy jest to zdrowsze dla żyły to nie wiem ale na pewno mniej szczypie.
  • 77 / 6 / 0
izopropanol zaczal byc uzywany w lecznictwie bo nie mozna sie nim napierdolic hehe w polsce wciaz kupisz np spirytus salicylowy ale na zachodzie nichuchu.
alkohol metylowy to ostra trucizna wiadomo wszystkim, etylowy daje faze propylowy juz nie kreci i jest malo toksyczny butanol to juz inna sprawa jest za gesty itp itd jak tam u niego z toksycznoscia nie jestem pewien. Gliceryna to tez alkohol tylko trojwodorotlenowy...... no ale glikolu to bym nie walil w kanal ani nawet nie dotknal jezykiem hoc sa tacy co dolewaja odrobine do denatury coby lepiej kopalo hehehe
  • 989 / 35 / 0
Ja po namoczeniu odparowuję spiryt, biały osad zalewam wodą z kwaskiem, mieszam, zaciągam, hukam i nic nie szczypie.
  • 77 / 6 / 0
Tak tez mozna i to jest calkiem dobry pomysl z tym kwaskiem bo bardzo stabilizuje roztwor, ale np angielskie tabletki buprenrphinum hcl maja w skladzie w chuj kwasku, a spirytusu tutaj nie kupisz. W bunondolu nie ma kwasku jest tylko skrobia, troche talku. Poza tym roznica w rozpuszczalnosci bupry hcl w wodzie i w spirytusie jest niewielka jak na te potrzeby w 1ml wody w tzw warunkach normalnych rozpuszcza sie ok 16mg a w alkoholu ok 21 mg tak zeszkoda spirytu.
  • 523 / 2 / 0
Ja moczę matryce w wódce, więc po częściowym odparowaniu zostaje mi sama woda, więc tylko filterek i cyk cyk :-D
Ps. Nie potrzeba kwasku do bupry, ponieważ ma ona dużą rozpuszczalność (w porównaniu do dawki aktywnej). W wodzie 17 mg/ml, w etanolu 42 mg/ml.
  • 77 / 6 / 0
mozliwe ze troche wiecej w alkoholu ale z moich zrodel wiem ze albo 21mg/ml alkoholu albo 27/ml klocil sie nie bede. z woda to sprawdzilem doswiadczalnie ile sie rozpuszcza tak ze wyszlomi troche ponad 16mg/ml
To prawda ze nie potrzeba kwasku do rozpuszczenia ale jakis cytrynian sodu lub w ostatecznosci kwasek jak chcesz roztwor trzymac troche dluzej niz jeden dzien - ja tam lubie miec zapasy - tez takie zboczenie...

17 gru 2011, 01:04
awzan pisze:
Nie potrzeba kwasku do bupry, ponieważ ma ona dużą rozpuszczalność (w porównaniu do dawki aktywnej). W wodzie 17 mg/ml, w etanolu 42 mg/ml.
Nie chodzi tu tak gwoli scislosci o rozpuszczalnosc tylko o to ze bupra jest w postaci chlorowodorku czyli sol silnego kwasu wiec nie przebijesz slabiutkim organicznym kwasem cytrynowym silnego kwasu solnego czyli clorowodorowego
tak jak w przypadku niektorych ulicznych druguw np syfiastego browna w ktorym zadko wiesz co jest czesto heroina w postaci wolnego alkaloidu plus 90% niewiadomego syfu... i aby rozpuscic ten alkaloid w wodzie musisz go przemienic w sol - najbezpieczniej cytrynian gotujac to w wodzie wszystko

Kurwa mać, przestań pisać post pod postem. a.a.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 523 / 2 / 0
Tak, wiem jak to działa. Napisałem w dużym uproszczeniu: nie potrzebujesz kwasku, ponieważ bupra (ta którą masz, czyli hcl) rozpuszcza się dobrze.
mozliwe ze troche wiecej w alkoholu ale z moich zrodel wiem ze albo 21mg/ml alkoholu albo 27/ml klocil sie nie bede
Być może Twoje dane dotyczą postaci freebase, albo innej postaci bupry- soli innego kwasu? Rozpuszczalność chlorowodorku w etanolu to 42 mg/ml :-) źródło: http://www.elephantcare.org/Drugs/buprenor.htm
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2011 przez awzan, łącznie zmieniany 8 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.