Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 908 / 0
Czy skurcze mogą być skutkiem ubocznym picia kawy ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 72 / 8 / 0
Skurcze są raczej skutkiem ubocznym niedoboru magnezu, który kawa wypłukuje.
Więc w skrócie: Tak.
  • 714 / 45 / 0
Dziwne trochę, że o takie podstawy przy kawie pytacie :) Magnez = skurcze, nawet memy o tym były ;)

A z rana najlepiej do kawy dorzucić parę fajek - wtedy sraczyk jeszcze bardziej woła.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 522 / 64 / 0
Masakra, że pijecie kawę, mimo takich skutków ubocznych.. No i nie widzę żadnej poprawnej odpowiedzi jak sprawę naprawić, a jest to możliwe. Poza tym kawę należy spożywać w określonym harmonogramie, by działała, tak jak ma działać.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 6 / 0
Kawa niezależnie od dawki powoduje u mnie duże rozdrażnienie i niepokój.
L-teanina w skali 2: 1 do kofeiny z kawy niweluje negatywne skutki kawy i poprawia koncetrację, aczkolwiek to nadal nie jest jakiś magiczny efekt.

U mnie sprawę rozwiązało przyjmowanie kofeiny jednocześnie z wielu źródeł: Ilex guayusa, Zielona Herbata, Matcha, Yerba Mate, Guarana, Kawa i Kakao i nie trzeba nawet stosować L-teaniny jeśli dobierzemy odpowiednie dawki.
  • 43 / 1 / 0
W kofeinizmie Przy odstawieniu Przymulenie na cale zycie xD
  • 3245 / 617 / 0
ja od jakiegoś czasu mam taki sposób że zalewam pół kubka mocarza sypanej bez cukru, czekam aż się wysyci i zalewam do pełna mlekiem. w pewnym momencie maratonu zabrakło mi mleka i musiałem wypić czystą kawę, i tak po dwóch szatanach w nocy miałem stan podgorączkowy, takie pół halucynacje szamotania się z kołdrą. na drugi dzień chemia rozgrzewająca i elektrolity, ciepłe ubranie i pół dnia w łóżku.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
jak ktoś sypie 3 łyżki sypanej i nawet na jednej kawie się nie zatrzymuje, i narzeka na paranoje ciśnieniowe to niech się nie martwi że musi odstawić magic brown potion a.k.a coffe. wystarczy zredukować do 2 łyżek. ja zauważyłem to u siebie na pewnym etapie
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 1 / 0
W moim przypadku właściwie ile wypije kaw tyle razy jestem w toalecie. Piję kawę z aeropressu lub kawiarki. Dodaje niewielka ilość mleka. Myślałem, że mleko jest za to odpowiedzialne ale jednak nie. Piję 2-3 mocne kawy dziennie. Lubię smak kawy, po prostu. Ciśnienie póki co nie jest u mnie problemem.

Btw. Kawa nie wypłukuje magnezu, to najczęstszy mit. Duża dawka kofeiny może spowodować wydalenie wraz z moczem ok. 5 mg magnezu. Filiżanka kawy jest zaś źródłem 10 mg magnezu natomiast takie espresso już 25 mg. Więc jest zupełnie odwrotnie.
  • 3180 / 898 / 5
Prawda, nie wypłukuje. Zmniejsza zdolność przyswajania przez organizm co może prowadzić do niedoboru.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&AMP;hilit=Chef&AMP;start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.