8 listopada mam iść na służbe przygotowawczą, a dzisiaj otrzymałem telefon z Komendy ze mam przyjść na przesłuchanie w sprawie i tu się rodzi moje pytanie czy powyższa sprawa stanowiła by problem co do zawodowej służby wojskowej.
Po ukaraniu - jak wyżej, dyscyplinarka i bye bye.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Ponadto. Podpisując umowę z wojskiem musiał dostarczyć zaświadczenie o niekaralności i tzw "czystości moralnej" - (tak to się wewnętrznie potocznie nazywa). W tej umowie jest informacja, że jest zobowiązany do poinformowania wojska, jak coś się zmieni w tej kwestii.
Z wojskiem by przeszło że mógłbym służyć niestety zostałem sklasyfikowany jako Niezdolny do zawodowej służby wojskowej że względu na wadę wzroku, krzywa przegrodę nosa, skoliozę oraz to że kiedyś miałem złamane dwie ręce w okolicach nadgarstków.
12 grudnia 2020Pawel030 pisze: Chyba że obejdzie się bez wyroku. Jeżeli przybiją grzywnę..
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.