Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 2394 / 653 / 0
22 stycznia 2020UltraViolence pisze:
12 stycznia 2020davidoffffffffff pisze:
preferuję wiaderka, gdyż lubię mocne ujebanie się a do tego jest to chyba najbardziej ekonomiczny sposób zażywania mj.
Waporyzator na 220 stopni + przejściówka do solidnego bonga i wiaderko staje się kompletnie nieekonomiczną metodą palenia dla dzieci :)
Nie każdy jest taki burżuj jak Ty i ma hajs na waporyzator. A co do wiadra to jak palę lat 14 wgl mj to od dobrych 8simu lat wiadra weszły mi w krew i to jest praktycznie jedyna metoda jaką stosuję. Bardzo łatwo mi sie dzięki temu dawkuje i każdej chwili jestem w stanie stwierdzić co tam słychać w głowie. Bo akurat poszły 3 wiadra w ciągu godziny i jest tak a nie inaczej. Albo wlasnie poszło 1 wiadro i wtedy tez fajnie czuć wjazd z trzeźwości na stan upalenia w ciągu praktycznie jednej chwili. Wiadra są The Best, Ale jak bym miał trochę grosza to bym zainwestował w jakiegoś mini Bongosika bo tutaj też prawie wszystko idzie do płuc ( choć nie 100% jak w przypadku wiadra ) no i jest ta zbawienna filtracja dzięki której nie czuć tego całego syfu od tytexu albo przynajmniej jest to konkretnie osłabione. a najlepsze i tak dostaje się tam gdzie powinno ; )
  • 144 / 12 / 0
Nie no bez przesady za 300zł kupiłem Fenixa Mini i używam go od lipca 2019 i jest wyśmienicie.
Wiadra za mocno tyrają głowę.
Po za tym 1 nabita cie trzyma 3-4h nawet do 5h zależy od zioła no i oczywiście tolerancji.
Przy okazji zaznaczając że jarasz max 2 razy na tydzień a nie codziennie gdzie nabita max 30 min i zamuła.
Uwaga! Użytkownik Nurkoz55 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 12 / 0
Ja tam codziennie wale tłoczki :) tolerke mam wyjebana pewnie Ale po tym jak ostatnio zjadłem grzyby jakoś teraz na dłuzej sie upierdole.a tak serio godzina i zmuła xd
  • 28 / / 0
Wiadra to sens mojego zycia. Uwielbiam gdy ten dymek wchodzi do moich pluc, oczywiscie tylko czyste %-D
  • 28 / / 0
wiadro tradycyjne vs wiadro suche (obcieta butelka przy dnie i zaklejona siateczka foliowa), co jest bardziej szkodliwe dla organizmu?
  • 88 / 23 / 0
@wentyl12

Jeśli chcesz walić wiadra to polecam zrobić sobie wiaderko filtrowane. Robisz je mniej więcej w ten sposób jak Ci narysowałem. Robisz przedłużenie lufki z np słomki do napojów i wtedy jak podnosisz to dym filtruje się przez wodę :)[img]https://i.ibb.co/3RDRvBS/111.png/img]

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 967 / 242 / 0
Ja bym nie przesadzał z tą filtrującą siłą wody.Woda przede wszystkim schładza dym, owszem odfiltrowywuje część zanieczyszczeń, zwłaszcza większych ale nie jest jakims super filtrem i nie zabiera szkodliwych produktów spalania. Nawet najlepsza filtracja wodą nawet nie zbliży się "czystością" do waporyzacji.
@Mordarg
Wyzywanie od burżujów ludzi którzy dbają bardziej o swoje zdrowie , szczególnie gdy w grę wchodzi wydatek ok 300 PLN czyli mniej więcej cena przysłowiowej "dyszki" jest słabe.
Słabe też jest miksowanie mj z tytoniem - to uchodzi może przy spliffach ale pakowanie tytoniu do bonga ? Cmon...
  • 88 / 23 / 0
Kobyszcze. Moja przygoda z mj trwała ponad 5 lat :) Taka metoda palenia wiadra na pewno coś tam filtruję, ponieważ po 4-5 lufkach już można zauważyć znaczną zmianę koloru wody. Dym jest też schładzany dzięki czemu o wiele bardziej spokojnie wpływa w nasze gardło i oskrzela nie powodując efektu ich mimowolnego zacisku a w konsekwencji kaszlu lub/i bełta.
  • 967 / 242 / 0
@Quazarro
Ależ ja nie neguję przecież działania fitracyjnego wody - ostrzegam tylko przed jej przecenianiem.
Tak, i wspomniany przez ciebie aspekt chłodzenia ma duże znaczenie zarówno dla przyjęcia większej ilości cannabioidów na raz ( kondensacja ) jak i pozbycie się podrażnienia powodowanego temperaturą. Osobiście kiedy zdarza mi się palić z bonga to lubię poświęcić chwilę na porządne schłodzenie wody oraz pokruszenie kilku kostek lodu żeby wciepnąć do wody :)
  • 2714 / 512 / 0
Skoro już przy wodzie jesteśmy.
Jeśli ktoś używa przejściówki wap -> bongo polecam używać wody letniej, nie gorącej ani nie zimnej. Łagodzi parę o wiele lepiej niż zimna + lód :)
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.