Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 133 / 17 / 0
Witam juz jakiegoś miesiąca mam problem z oddychaniem. Nie mogę złapać głębokiego oddechu. To działanie nasila się jeszcze bardziej gdy jestem nafukany. Przez ten płytki oddech też zaraz kapec się robi w mordzie :/
Miał ktoś z was tak kiedyś? Jakieś sposoby żeby się tego pozbyć?
Uwaga! Użytkownik SINMAIN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4954 / 868 / 0
Przestać cpać. Nerwica.
  • 133 / 17 / 0
13 kwietnia 2020serotoninowy pisze:
Przestać cpać. Nerwica.
Podejrzewałem u siebie nerwice ale raczej odpada.
Uwaga! Użytkownik SINMAIN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4954 / 868 / 0
Dlaczego raczej odpada? Rozwiń.
  • 133 / 17 / 0
13 kwietnia 2020serotoninowy pisze:
Dlaczego raczej odpada? Rozwiń.
A czemu ma być to powiązane z nerwica?
  • 49 / 15 / 0
Moze byc powiazane z nerwica, ale wiadomo, ze nie musi.

Ja mialem plytki oddech i bylo to zwiazane z nerwica. Mialem dodatkowo napady paniki wywolane przyspieszonym biciem serca (tachykardia), a im bardziej sie balem, tym bylo gorzej.

Po przebadaniu kompletnym serca (okazalo sie, ze jest zdrowe), wszystkie objawy ustapily, lub przez krotki jeszcze czas pojawialy sie z minimalna intensywnoscia. Bylo to kilka lat temu.
  • 4954 / 868 / 0
Otóż to. Miałem to samo.
  • 1174 / 225 / 23
Mi pomogło kiedyś bieganie. Pomaga się dotlenić i jak rozciągniesz płuca (czy coś takiego, można mnie poprawić) to potem zwykłe wdechy łatwiej wchodzą i więcej tlenu pobieram. Do tego ćwiczenia głębokiego oddychania w domu i od razu lepiej. Oczywiście to pewnie nie jest rozwiązanie problemu, ale na pewno warto popróbować
  • 155 / 19 / 0
Ale że dalej ćpasz fete albo innego stima i biegasz i jest lepiej?
  • 347 / 75 / 0
O, minął rok a ja nadal mam płytki oddech :c
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.