Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
No oprocz tego haju towarzyszą inne, raczej nie przyjemne odczucia więc nie warto kontynuować i trzeba zrobić przerwe przynajmniej kilku dniową.
― Hunter S. Thompson
Mam tu substancjue o wzorze C12H17NO (sprawdzając wyszło że to pentedron) są to bezbarwne, bezwonne kryształki, bardzo gorzkie.
Mam tu kilka pytań odnośnie tej substancji na które nie znalazłem odpowiedzi;
1.Czy to na pewno pentedron (pełna nazwa to chyba mod 1-phenyl-2-methylamino-pentan-1-one) w skrócie 4-MMCE. wole się upewnić, te nazwy co chwila się zmieniają (wiadomo w związkach prawnych)
2. Czy jeśli to pentedron można go bez obaw mieszac z opiatami (kodeina z antidolu); wzmocni to jego działanie czy też osłabi ? Znalazłem opinie ze opiaty do stymulantów dobrze jest brac na zjazd żeby ten był znikomy, czy to "w miare bezpieczne"
3. Jak odmierzyć dawke 100mg nie posiadając wagi ? tak na oko to będzie mniej więcej płasko usypane cwierc małej łyżeczki. Nie mówie tu o super dokładnym odmierzaniu tylko tak +/- 30mg
― Hunter S. Thompson
Wziąłem wieczorkiem na oko 150 sniff (1 raz). Potem (po 1.5h) dożuta, 100
Średnie efekty-
- po 10 min miła eurofia utrzymująca się 20min
- potem taka inna stymulacja wg. mnie motywująca do działania np. nauki (trwająca 2h)
Neutralne efekty -
- chęc zażycie kolejnej dawki (dożutka wywołuje słabszą i krótszą euforię, potem stymulacja i chwilowa gonitwa myśli)
NEGATYWNE EFEKTY -
- mocny wjazd na serducho
- nieprzyjemne uczucie w klatce piersiowej, takie lekkie kłucie obok mostka
- trudnośc z regularnym oddychaniem
- uczucie ciepła a potem mega zimna + potliwośc (najbardziej wstrętny zapach potu - w porównaniu do innych bk)
BARDZO NEGATYWNE EFEKTY odradzające zażywanie-
- TOTALNA DESTRUKCJA UKŁADU POKARMOWEGO
- BARDZO SZKODLIWY DLA NEREK !!!!!!! - a dokładnie uszkadza nefrony(podstawowa jednostka funkcjonalna w nerce) - jest ich ogólne dużo, ale gdy ulegną zniszczeniu to nowe nie powstaną
- Nerki ulegają dużemu obciążeniu, związanemu ze stałą detoksykacją organizmu - PENTEDRON wypłukuje wszystkie witaminy i minerały z organizmu bardzo gwałtownie, w dodatku sam jest bardzo "trudny do usunięcia/przefiltrowania a wszystko to idzie w pierwszej kolejności do nerek które po prostu nie dają sobie rady.
Ogólnie najgorszy z możliwych bk (doświadczenie: metkat, mef, ethcat, bufedron i kilka innych)
Nie doświadczyłem po nim efektów typu chujowe samopoczucie, załamanie nerwowe, depresja itp., ale to akurat jest w moim przypadku tak ze prawie nigdy nie odczuwam tych efektów nawet w przypadku innych bk. O dziwo nie wywołał u mnie problemów ze spaniem - zasnąłem bez problemu,
ale następnego dnia czułem się fizycznie zjebany.
Pytanie do was: Czy po wzięciu pentedronu kumuluje się wam woda/płyny w brzuchu? tzn czy jak wypijecie na fazie wode lub inny płyn to czujecie jak bulgocze w brzuchu przez dłuższy czas niż zwykle ? Pytam bo może to tylko ja tak mam, a chce cos sprawdzic wiadomo każdy organizm inaczej reaguje. Proszę o kilka odpowiedzi
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".