Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 130 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: invit »
Jak dla mnie ta substancja działa całkiem podobnie do MDMA :D euforia i empatia jest przeogromna co w połączeniu z sedacją daje bardzo przyjemny efekt :) 2c-c wciągnięte przez nos wkręca się w jakieś 3-5 minut, a długość tripa zamyka się w ciągu 3 godzin, gdyby ból śluzówki i późniejszy spływ tej chemii przez gardło nie był tak chujowy to 2c-c było by idealne ;)
Know your Body - Know your Mind - Know your Substance - Know your Source.
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: rejestr »
Działanie tej substancji jest co najmniej dziwne. A wciąganie przez nos to prawdziwy ból nawet przy ilościach 1-2 mg. Jeśli miałbym opisać typ emocji jakie uwalnia to powiedziałbym, że są to emocje bardzo skrajne. Przez moment ogarnia cię fala euforii (i wizuale przybierają na sile) a za chwilę robisz się smutno przygnębiony (wizuale znikają i czujesz się normalnie). No i ten czas działania.

Krótki opis:
T 0:00 - 40mg wypite z kompotem owocowym,
T+0:20 - coś zaczyna się dziać,
T+0:35 - ogarnia mnie chaos, nie wiem, czy mam stać, leżeć, kucać czy srać, wejście niezbyt przyjemne, trochę bolą nogi i w brzuchu jakoś nieswojo, nie wiem czego chcę, określiłbym to jednym słowem: dyskomfort, gibon leczy dolegliwości
T+1:00 - już jest lepiej, leżę na łóżku, patrzę jak na suficie układają się skomplikowane wzorki, euforia i gilgotanie od środka, po 10-15 min. (czas wyraźnie zwalnia) efekty ustępują, czuję się prawie trzeźwy, trzeźwość taka utrzymuje się ok. 20 min. następnie znowu atakuje fala. I tak przez mniej więcej 1,5 godziny.
T+2.30 - Czuję się prawie normalnie, kładę się spać jednak umiarkowanie intensywny myślotok nie daje zasnąć, leżę jeszcze jakąś godzinkę i zasypiam.

Wszystko na umiarkowanie intensywnym poziomie. Czuć niedosyt.
Niższe dawki dają fajne efekty w postaci podniesienia nastroju i gadatliwości (lekka empatia rzekłbym).
Efekty naprawdę są średnio intensywne i nie należy po tej substancji spodziewać się fajerwerków.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2009 przez rejestr, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
czy 2C-C 25mg jest dobrym pomysłem na chrzest dla osoby która nie miała do czynienia z żadnymi psychodelikami?
  • 2497 / 49 / 0
Daj jej 40, przynajmniej bedzie sie dobrze bawic
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: BSKY »
Heh tez czekam na test ustrojstwa, z lektury wynika ze 25mg na pierwszy raz jest wystarczajacy. Lepiej zalowac ze za malo niz sie zdzwic ze za duzo ;)
  • 2497 / 49 / 0
Chyba odwrotnie ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
za miekka pala jestem na takie podejscie, ale kto wie co zycie pokaze :P

moglby ktos obeznany przyrownac do 2c-e?
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Pihkal.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buuum »
Nie ma co porownywac to tak jakby porownac piernik do wiatraka :)
Uwaga! Użytkownik Buuum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
Dzieki Soulless, nawet nie pomyslalem by z tego skorzystac... widze sporo przedemna jeszcze ;)

co do tego porownania to bardziej interesuje mnie czy z dosw kogos znajacego temat 2c-c jest mniej wplywajace na swiadomosc/psychodeliczne?
mam nadzieje ze na reszte pytan znajde odpowiedzi w lekturze...
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2009 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.