glosuje za zmiana nazwy tematu.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Swoją drogą po tym jak znacznie ograniczyłem stymulanty widzę jak bardzo człowiek zmienia się poprzez ich nadużywanie, mogę stwierdzić że inteligencja i logiczne myślenie znacznie spada w dół a powrót do 100% przed jest praktycznie niemożliwy...
To był mój świadomy wybór.
Tylko dzięki jakiemuś szczęściu, które mam, bliskim mi ludziom, może i Bogu nie stoczyłem się na dno, ale potrafię myśleć, pracować na wysokim poziomie i wykształcenie też wyszło. Ale ciągle mam ten problem, że pojawia się w końcu chęć na odlot, taka nuda, rodzaj dziwnej rozrywki.
a) pogłębiłem sobie depresję,
b) pogłębiłem zaburzenia lękowe,
c) pogłębiłem fobię społeczną,
d) dorobiłem się 350k długu i muszę wkrótce upadać konsumencko,
e) pogłębiłem zaburzenia pamięci, zatrzymałem się w rozwoju emocjonalnym na 10 lat - na szczęście szybko nadrabiam, ale to jedynie dzięki szczęśliwemu faktowi, że główkę mam z potencjałem,
f) wpadłem w chujowe towarzystwo, które okazało się chuja warte - z nikim ćpającym lub pijącym nie utrzymuję już kontaktu, bo to przeryte łby są.
e) straciłem wiarę w siebie doszczętnie.
Na szczęście trzeźwe życie bardzo mi służy i całkiem szybko wracam do siebie. Polecam taki styl życia, ćpunki, bo dla nikogo nie jest za późno, żeby wziąć odpowiedzialność za swoje życie i znów się nim cieszyć. ;)
Co się musiało stać ze postanowiliście zerwać z nałogiem?
01 listopada 2020GermanskiOprawca pisze: Żałuję, że wpadłem w dragi, ponieważ:
a) pogłębiłem sobie depresję,
b) pogłębiłem zaburzenia lękowe,
c) pogłębiłem fobię społeczną,
d) dorobiłem się 350k długu i muszę wkrótce upadać konsumencko,
e) pogłębiłem zaburzenia pamięci, zatrzymałem się w rozwoju emocjonalnym na 10 lat - na szczęście szybko nadrabiam, ale to jedynie dzięki szczęśliwemu faktowi, że główkę mam z potencjałem,
f) wpadłem w chujowe towarzystwo, które okazało się chuja warte - z nikim ćpającym lub pijącym nie utrzymuję już kontaktu, bo to przeryte łby są.
e) straciłem wiarę w siebie doszczętnie.
Na szczęście trzeźwe życie bardzo mi służy i całkiem szybko wracam do siebie. Polecam taki styl życia, ćpunki, bo dla nikogo nie jest za późno, żeby wziąć odpowiedzialność za swoje życie i znów się nim cieszyć. ;)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.