Powiedzmy ze tunel ma od 3 metrów do 3,5 metra wysokości- reszta jest do zmiany jeśli się chce (długość, szerokość)
DANE:
1)Proszę o zwrócenie uwagi na czynniki których nie wziąłem pod uwagę a są ważne
2) Nasiona i wszystkie inne aspekty są mi znane ponieważ wiele lat zajmowałem się outdoorami i indorami a teraz z braku miejscówki która bezpowrotnie przepadła i sytuacji rodzinnej jestem skłonny do takiej zmiany planu. Nigdy wcześniej nie oprawiałem w tunelach i nie miałem z tym styczności.
3) Wszelka ziemia w tunelu będzie jak na outdoorze wymieszana 50% substral osmocote i 50% istniejącą gleba. Taka mieszanka do 80 cm w głąb
4) Sadzonki z pod świetlówek wrzucam na tunel gdy maja około 3 tygodni
SZUKANE:
1) Jak duży powinien być foliak aby była możliwość wyciągnięcia z niego 10kg(zakładając 400g na krzak) (czy wysokość jest dobra i proszę o propozycje metrażu)
2) Nigdzie nie znalazłem w jakich rozstawach sadzić krzaki (metr na metr im wystarczy)
3) Czy będzie bardzo czuć zapach? (na outdoorach głownie Easy sativa ale ona nie śmierdzi) a tu mamy mała kubaturę a dużo roślin skumulowanych w jednym miejscu. Czy przy otwartych górnych oknach wentylacyjnych będzie mocno walić dookoła?
4) Zakładamy ze tunel jest robiony z drewna 5x5cm i pokrywany folia od strony zewnętrznej. Czytałem ze gdy rośliny dotykają foli (często gorącej od słońca) to obsychają i pleśnieją w miejscach styku. Czy sadzicie ze podwójna folia tzn na zewnątrz stelażu i druga wewnątrz możne ograniczyć ten proceder? Podwoja folie zakładamy tylko na ściany a nie na dach.
Aha para która skrapla sie na górze foliaka przepala liścia.
Nie licz na to że otrzymasz 400 g z kazdego krzaka na oucie... nawet jak kupisz femi nasionka
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.