Powiedzmy ze tunel ma od 3 metrów do 3,5 metra wysokości- reszta jest do zmiany jeśli się chce (długość, szerokość)
DANE:
1)Proszę o zwrócenie uwagi na czynniki których nie wziąłem pod uwagę a są ważne
2) Nasiona i wszystkie inne aspekty są mi znane ponieważ wiele lat zajmowałem się outdoorami i indorami a teraz z braku miejscówki która bezpowrotnie przepadła i sytuacji rodzinnej jestem skłonny do takiej zmiany planu. Nigdy wcześniej nie oprawiałem w tunelach i nie miałem z tym styczności.
3) Wszelka ziemia w tunelu będzie jak na outdoorze wymieszana 50% substral osmocote i 50% istniejącą gleba. Taka mieszanka do 80 cm w głąb
4) Sadzonki z pod świetlówek wrzucam na tunel gdy maja około 3 tygodni
SZUKANE:
1) Jak duży powinien być foliak aby była możliwość wyciągnięcia z niego 10kg(zakładając 400g na krzak) (czy wysokość jest dobra i proszę o propozycje metrażu)
2) Nigdzie nie znalazłem w jakich rozstawach sadzić krzaki (metr na metr im wystarczy)
3) Czy będzie bardzo czuć zapach? (na outdoorach głownie Easy sativa ale ona nie śmierdzi) a tu mamy mała kubaturę a dużo roślin skumulowanych w jednym miejscu. Czy przy otwartych górnych oknach wentylacyjnych będzie mocno walić dookoła?
4) Zakładamy ze tunel jest robiony z drewna 5x5cm i pokrywany folia od strony zewnętrznej. Czytałem ze gdy rośliny dotykają foli (często gorącej od słońca) to obsychają i pleśnieją w miejscach styku. Czy sadzicie ze podwójna folia tzn na zewnątrz stelażu i druga wewnątrz możne ograniczyć ten proceder? Podwoja folie zakładamy tylko na ściany a nie na dach.
Aha para która skrapla sie na górze foliaka przepala liścia.
Nie licz na to że otrzymasz 400 g z kazdego krzaka na oucie... nawet jak kupisz femi nasionka
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.