- Od czego to konkretnie zależy na który się trafi?
- Coś czytałem, że któryś jest dla osób z podwójną diagnozą. Jak ja mam w historii po prostu radosną politoksykomanie z akcentem na klony, kodę, PST to raczej trafie do tego właśnie na dworku?
- Ah jeszcze kwestia bezpieczeństwa- dużo się zdarza kradzieży, bójek itd? Telefonu można używać od razu?
- Czy jest możliwość wykonywania pracy zarobkowej w późniejszym okresie i kiedy można używać jakiś przywiezionych pieniędzy?
To moja pierwsza taka podróż więc się denerwuję i z góry dzięki za odpowiedź. Jak się ktoś jeszcze w tym czasie wybiera to pm:)
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
Nie cytuj posta bezpośrednio nad Twoim, Fuko
Volenti non fit iniuria.
Co do kradzieży to praktycznie nie ma, jeśli chodzi o rzeczy osobiste takie jak książki, sprzęt grający itp. Jak już to podbieranie kawy, papierosów, kosmetyków. Wiadomo, że trzeba pilnować swoich rzeczy, ale bez niepotrzebnej paranoi. Mi tam nic nie ukradli poza rzeczonymi szlugami, kawą, odrobiną szamponu. Wystarczy, że na kwalifikacji będziesz miał orient (będziesz tam przez pierwsze dwa tygodnie), a jak przydzielą Cię na filię to już luz, możesz być spokojny.
Carnage, to na jaką filię Cię przydzielą zależy od tego, gdzie będą wolne miejsca. Niby wśród pacjentów panuje takie przekonanie, że na Joker idzie większa patologia i podwójna diagnoza, na Glińsk spokojniejsze osobniki, a na Dworek wszystko jak leci. Na filię miejską raczej nie liczcie, bo to nawrotowcy z ośrodka.
Telefon dopiero od trzeciej kategorii programowej, jakieś pół roku :cheesy: Bójek nie ma, kradzieże jak wyżej. Praca zarobkowa na filii wiejskiej praktycznie odpada, dopiero na Małej pracujesz. Na wiejskiej dorabia się jakiś marny grosz. Możesz mieć przesyłane/przywiezione pieniądze i używać ich zawsze (jest limit wydatków na tydzień).
Pewnie też książek trzeba nabrać sporo bo co tu robić w wolnym czasie. Ew podręcznik do jakiejś gry RPG, choć raczej wątpię czy znajdą się chętni^^
Właśnie, a mp3 można mieć i słuchawki? Bo głównie z telefonu słucham, ale to wiem że dopiero później.
Ty Patchouli skończyłeś cały program? Poskutkował? Ah no i oczywiście muszę zapytać, czy czasem jakaś dziewczyna się przewinie- nie koniecznie o ruchanie chodzi, tylko ja nawet w realu jakoś bardziej się z kobietami dogaduje:)
Riven a Ty kiedy się wybierasz?
A jak jest ze szkołą? Wiem że jest tam możliwość kontynuacji nauki, ale są tam jakieś osoby które by pomogły dajmy na to przy jakichś trudniejszych kwestiach? Wypadałoby w końcu maturę napisać a skoro tam będę mieć dużo czasu to chyba będzie dobre miejsce ku temu.
Volenti non fit iniuria.
wildwolf pisze:Było w wątku.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.