Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 195 / 10 / 0
01 września 2018sedambromek pisze:
@punk6 i o taka budujaca odpowiedz mi chodziło, bo tez mi się wydaje ze to optymalne rozwiązanie. Nie w sensie, że pocieszenia szukałem, ale odpowiedzi kogos kto przeżył podobna sytuacje i swoje wie, dzieki. A tu mnie koledzy na detox chca wysylac bazujac na swoim wieloletnim uzależnieniu (20 lat naprawde nie jestem sobie tego w stanie wyobrazić). Jak ja dopiero z terapii wróciłem od alko i sie trzymam elegancko. Dzieki za krotka acz konkretna odpowiedz.
Schodz pomalu, ale nie cold-turkey. 3 tygodnie to nie jest długo, Zmniejszaj co tydzień o ćwiartkę (0.5mg), a jak dojdziesz do 1.5mg to zacznij dokładać relanium do tego (schodząc analogiczną ilość z klona tj. 1mg klona=20mg rolek). Zobacz jak zareagujesz... Ale bez strachu, będzie lajcik. Kiedyś wpierdzielałem klony codziennie, po 2-4mg przez pare miesiecy i nie było strachu, może bezsenność czy coś, ale nawet tego nie zauważałem...

//

Ja schodze z clona teraz, ale u mnie to potrwa dluzej. z 3mg, zszedlem na 2.5mg, i tak bede siedzial 5 tygodni, a potem o dalej o 0.5mg mniej, zobaczymy, pewnie 2mg. Jak bedzie 1.5mg, to wejdzie diazepam do gry. Chuj go wie, bo sam lekarz chyba do konca nie wie... Metoda prob i bledow. Angielski GP i angielski NHS. On przyjmuje, że 0.5mg klona to 5mg diazepamu :wall:

Ale bardziej sie wkurwilem na apteke z ktorej odbieram bupre, juz drugi raz nie dostalem apasu na tydzien.. bo nie maja recept.. to jest nie dostali od lekarza/punktu metadono-buprowego ktory je wypisuje. Drugi raz KURWA! Mowilem zeby mnie informowali czy maja recepty czy nie, zebym nie zostal w czarnej dupie, ale nie... Nie da sie... Musialem kupic H za to, a na nastepny dzien isc do tej poradni wyjasnic sprawe. Ale albo ta H byla w chuj mocna (tak mowili bynajmniej) czy laczenie z 3mg klona zrobilo taka bombe, ze jak sie polozylem spac w czwartek wieczorem to sie obudzilem po prawie 24h... WTF. Wkurwiony na maksa... Bo mialem w piatek iść ogarnąć te recepty właśnie, a tu taki chuj...

Rano sie obudziłem na gilu, walnąłem połowę wrapa, i 1.5mg klona i jest lepiej... Nie wiem od czego skręt, benzo czy brak opio w organizmie.... Jedno i drugie takie samo gowno ;/ Tylko nie majac benzo, mozna jeszcze alkoholem sie poratowac jako tako, a tu mi co zostaje? kodeina?

Do poniedziałku nie dotrwam na połówcę wrapa za £20... W sumie miałem 3... To oczywiście terminator mode mi się załączył, jak to po klonach, troche alko i świadomość że bupra troche zablokuje to walnąłem całego, aż padłem na podłogę... A po paru godzinach następny cały wrap... No pierdolnięty jestem :wall:

P.S Sorry za offtop
  • 609 / 16 / 0
Moim zdaniem rolki nie są mu tu potrzebne. Tym bardziej w takiej ilości.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
Oczywiście że nie, tak jak napisałem, troszkę pregabaliny starczy wg. mnie. Nie ma sensu ładować następnego benzo. Ale zdania mogą być różne.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 260 / 50 / 0
Prega jest na recepte, wiec odpada, nalatalem sie juz za beznolami na wkręcie, poza tym zwyczajnie juz nie zdążę. Jutro się rozpływam w eterze na czas blizej nieokreslony. Po zejsciu z benzo mam zamiar sprobowac mitrazepiny (leczniczo oczywiscie, na swoje problemy). Wiem, ze to się ma nijak do pregi którą polecacie przy odstawce klonow, ale to taka dygresja. Ponoc lepsze niz minaseryna, jakby nowsza wersja tak mi powiedziala pani doktor na zachodzie.

Dzięki za odpowiedzi. Co do rolek to się przydadzą na pewno. Nie wiem od jakiej dawki zaczac odstawkę, poniewaz jeszcze wczoraj zazywalem benzo rekreacyjnie. Kurde cięzko mi to oszacować bo brałem i po 12 i po 8 i po 6 albo i wcale w ciagu tych 3 tygodni. Wiem, że to wróżenie z fusów, ale moze cos podpowiecie.
Uwaga! Użytkownik sedambromek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / 1 / 0
Dobra, jest taki problem bo sa 2 opcje
- tolerancja wyrobiona max
- efekt paradoksalny

Po prostu wczoraj wzialem 75mg dormicum, 4mg klona i 3 mg lorki i ni chuja zasnac nie moglem, dopiero po 1.5h zasnalem ale nie powiem przyjemnie sie lezalo przy mirorelaksacji.

Teraz pytanie : czy odstawic te benzo w piz*u i zmienic na cos innego i najwazniejsze na co.

Głownie mi sie rozchodzi o :
- Sen, zebym mógł spać normalnie.
- Dzien, lekkie uspokojenie i działanie antylękowe.

Ogólnie żebym nie przeżywał skutków odstawiennych benzo

Na aktualny plan rozpisałem sobie :
300mg pregbaliny, 20mg parotekstyny rano
300mg pregbaliny popołudniu
100 mg perazyny lub kwetiapiny na noc.

Nie wiem, czy taki plan będzie dobry ale pomóżcie bo od tych benzów już dostaje schiz. Nie mogę schodzić z dawek bo inaczej dostaje paranoi
  • 10 / / 0
Ile mogą trwać fizyczne objawy odstawienia benzo?

Jadłem przez 4 miesiące co 2-3 dzień 5-15mg Tranxene lub 1,5-3mg sedamu.

Raz to raz to - nigdy razem.

Nie biorę od 16 dni. W czasie brania lekow już mi się pojawiłaly te objawy. Pomiędzy dawkami.
Dokucza mi napięcie miesni, bóle miesni, kołatanie serca, przyspieszony puls.
  • 84 / 6 / 0
Mam szybkie pytanie. Pożarłem w dwa dni 30 mg alpry w postaci Alproxu. Dziś jest pierwszy dzień bez ani jednej dawki. Czy mogę spodziewać sie jakichś konsekwencji np jutro? Bo w sumie czuję sie... normalnie na ten moment.
alkohol, heroina, kokaina.
  • 871 / 119 / 22
Raczej nie powinieneś mieć. O ile to był jednorazowy "wybryk".
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
02 września 2018Quepasa pisze:
Mam szybkie pytanie. Pożarłem w dwa dni 30 mg alpry w postaci Alproxu. Dziś jest pierwszy dzień bez ani jednej dawki. Czy mogę spodziewać sie jakichś konsekwencji np jutro? Bo w sumie czuję sie... normalnie na ten moment.
Może to być napięcie miesni duże, bolesność miesni oraz lęki i pobudzenie.
  • 84 / 6 / 0
Ostatni taki wybryk mialem jakieś pół roku temu, raz z alprą, raz z klonami. Ale waliłem mak, morfinę i oksy, wiec mogłem nie odczuć skutków, a teraz bralem na sucho. Zobaczymy, mam nadzieję, ze będzie gitara. Dzięki za odpowiedzi, kurwa zawsze musze odjebac taką maniane gdy dorwę się do benzo, aczkolwiek myślę, ze nie jestem w tym odosobniony.
alkohol, heroina, kokaina.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.