Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1661 / 1037 / 7
@Isyander
👉🏻 topic71554.html patrz punkt 10.
Niezależnie skąd wytrzaśniemy grzyby, proces ten sam. Mają się łamać jak suche patyczki.
  • 437 / 266 / 0
06 maja 2021agNes99xd pisze:
Witam, zaintrygował mnie pewien temat. Czy będąc pod wpływem grzybów można dostać takich halucynacji, że można dopuścić się morderstwa?
Krótko: skrajnie mało prawdopodobne. Dużo bardziej realne jest, że się kogoś zapierdoli na kotleta pod wpływem nadmiernych ilości wódy. Takie akcje się zdarzają i jakoś nikt nie analizuje ich prawdziwości czy prawdopodobieństwa tak, jak przy grzybach czy kwasie. A prawda jest taka, że pod wpływem grzybów czy LSD można dostać srogiej psychozy i naodpierdalać dużo dziwnych rzeczy, ale odebranie komuś życia raczej nie wchodzi tu w grę.

Primo, zabicie kogoś wbrew jego woli nie jest wcale łatwe. Trzeba reagować na sytuacje, wiedzieć czego się chce i mieć sporo inicjatywy - sprzyja temu np. wzrost agresji notowany po alkoholu, ale nie po psychodelikach. Grzyby działają raczej sedatywnie, poza tym psychodeliki indukują inne emocje niż wóda (sama albo w miksach ze stymulantami). Po pierwsze, bardzo złożone i głębokie, świata raczej nie widzi się w czerni i bieli. Po drugie, psychodeliki wzbudzają zachwyt albo strach, ale żeby to poczucie zagrożenia było skupione na konkretnej osobie, której chce się zrobić krzywdę i żeby zmusiło tripującego do czynów zabronionych... małe szanse. Taki człowiek musiałby być solidnie zaszczuty i zdolny do złych rzeczy już na trzeźwo. grzyby musiałyby to z niego jakoś wyciągnąć - i, co oczywiste, musiałby jeszcze pomimo srogiego gnoju w głowie zjeść te grzyby, co jest na starcie proszeniem się o kłopoty, bo zły set&setting to zawsze są problemy.

Secundo, w stanie ostrej psychozy można przypadkiem zrobić przypadkiem krzywdę sobie albo komuś, ale i tak... widziałem kilka przypadków ciężkiego epizodu psychotycznego pod wpływem LSD i psylocybiny. Za każdym razem pacjent miotał się jak szatan, wrzeszczał, wygadywał jakieś nieprawdopodbne bzdury, biegał na oślep, rzucał się po podłodze albo po prostu bełkotał i nie było z nim kontaktu, ale żeby był w stanie w takim stanie kogoś zabić - no fucking way. No chyba że naprawdę przypadkiem. Intencjonalne zabójstwa czy spontaniczne mordy w afekcie - nie ma mowy. Nie wierzę w to. Nawet gdyby taki pomysł przyszedł do głowy, to nie wierze w jego łatwą i szybką realizację. Każdy kto jadł grzyby wie na pewno, że najtrudniejsze są po nich najprostsze czynności, np. znalezienie czegoś we własnej kieszeni albo w szufladzie.

Poza tym, ma małych dawkach się ogarnia i przypadkiem się raczej nikomu krzywdy nie zrobi, a na dużych trudno się poruszać (w skrajnej wersji - wstać z łóżka czy wręcz ogarnąć, że się akurat leży w łóżku a nie na pokładzie statku kosmicznego lecącego na Wenus) , więc wszelkie czyny kryminalne można popełniać co najwyżej we własnej głowie. A i wtedy byłyby one najprawdopodobniej autoagresywne, związane z introspekcją i przekonaniem o własnej małości. W autoagresje uwierzę.

Był kiedyś na tym forum człowiek, który pod wpływem psylocybiny próbował popełnić samobójstwo przez odcięcie sobie penisa - kto tu bywał w latach 2006 czy 2007 to na pewno wie o która historię chodzi - była nawet potwierdzona zdjęciem wypisu ze szpitala. Pacjent przeżył i nawet mu przyrodzenia nie było trzeba zszywać (ani przyszywać), więc dedukuję, że proces odbierania sobie życia musiał przebiegać burzliwie i z trudnościami. Poza tym nawet w tym przypadku samobójstwo było zaplanowane (i zapowiedziane na forum) wcześniej, a grzyby wrzucone nie wiem w sumie po co, może po to, żeby było fajniej.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / 2 / 0
Istnieje tolerancja krzyżowa między grzybami, a euforykami typu MDMA, 3-MMC, itp.?
  • 3220 / 911 / 5
Nie. Euforyki po psychodelikach działają często nawet przyjemniej. Psychodeliki po euforykach mają większą szansę na badtripa - obniżony poziom serotoniny.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 51 / 2 / 0
Heh, coś w tym chyba jest, bo kiedyś wziąłem 100µg LSD, a po tygodniu 4-CMC i euforia była nie do opisania. Po miesięcznej przerwie próbowałem to powtórzyć(ale już bez kwasa), to efekt był mizerny, może 1/5 tego co wcześniej.
  • 1345 / 147 / 8
wczoraj miałem pierwszy raz z grzybkami. bałem się jakiejś chorej jazdy itp ale nie potrzebnie. przeżyłem najlepszą fazę w życiu. chichrawa niesamowita, ze wszystkiego. wystarczyła gra słów i już śmiech nie do zatrzymania. fraktale we wszystkim co się widzi, kolory żywe. przepiękne
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 186 / 32 / 0
@cbsz Ciężka końcówka? Grzybów jeszcze nie jadłem, natomiast po pierwszym papierku pod koniec już się męczyłem i zaczynałem panikować, że to już permanentny stan.
  • 1345 / 147 / 8
niee końcówka nie była ciężka. stopniowo znikały fraktale ze wszystkiego, źrenice do samego końca jak 5 złoty. nastaw się dobrze. nawet jak będziesz łapał krzywą akcję to tylko przez swoje myślenie, nie ma jakiś duchów i szatany z ziemii nie wychodzą, trip naprawdę kozacki. miejsce dobierz bo będziesz się śmiał jak wariat, ja kręciłem się po osiedlu z kolegą ale następnym razem to raczej do lasu pojedziemy.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1455 / 596 / 0
@falsyfikot :grzybki: sa wyraznie krotsze w dzialaniu (4-6h) niz kartony .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 51 / 2 / 0
Miał ktoś kiedyś do czynienia z takimi grzybami? Ile gramów będzie dobre na pierwszy raz? Do tej pory miałem do czynienia tylko z LSD. I po jakim czasie od wzięcia 10mg clonazepamu będę mógł je zjeść, żeby efekty były pełne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.