Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
ciekawy lek tak się sklada że całkiem przypadkiem wpadł mi w ręce...ale biorę bupropion i nie chce mi się go odstawiać a ami bym spróbował...co sądzicie o dołączeniu go do kuracji...nie przekręcę się czasami ?
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 92 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucasso »
Generalnie powiedzialem swojemu psychiatrze o tym ze bralem sobie na wlasna reke bupro do mirty.
Powiedziala mi ze nie moze mi dac amitriptyliny jeli mam zamiar brac bupro "too much norepinefrine". I koniec gadki.

Ale tak to niewiem....
Doing whatever the fuck Ifeel like,when I wantIt,how I wantit.Fuck big companies-Use them!Instead letting them using you,Never be complete, stop trying to be perfect, Stop tryingTo control everything.Just let all this shit go-Lets fall chips where theyMAY
  • 642 / 14 / 0
Faktycznie za dużo noradrenaliny by było...odstawiłem bupro
i wziąłem 10mg ami (pozatym biorę selegelinię i fluo)
i co moge powiedzieć jest to najlepszy lek na lęki i fobie jaki próbowałem...lepiej nawet działa od benzo
zapomina się wogule definicje słowa lęk ....tylko minus taki że senność spora i jak by trochę dezoriętacja ...ale to po 1 tab...efekt terapeutyczny nie stety nie był mi dany
  • 178 / 6 / 0
Połączyłem Amitriptylinum VP 25m z 700mg (w ciągu całego dnia) Tramalem retard i straciłem przytomność. Na wieczór właśnie ami + tramal nierozgryziony 3 szt. Nigdy więcej łączenia leków o których nie miałem pojęcia, że wyląduje w szpitalu ;/. Tolerancji ani na ten, ani na tamten lek prawie żadna. Jest zaskoczony relacji rodziców jak mnie znaleźli. Podobno spadłem razem z krzesłem, uderzając głową o kaloryfer. Mam guza. Obudziłem się na łóżku jak już w drodze karetka była nie mając pojęcia skąd oni wiedzą. Upadając kaloryfer jest połączony z ich pokojem, przenosi najmniejsze puknięcia dlatego.

Jest gitarka, żyje, ale radzę uważać ;p
  • 155 / 3 / 0
mam pytanie mianowicie czy po amitryptaline (50mg) rowniez beda wystepowac skutki uboczne typu nerwowosc?
przez piersze 2-3 tygodnie brania. mi lekarz zapisal mala dawke niby 'na koszmary' (ktore miewam od czasu do czasu) i lekka depresje. wczesniej bralem efectin - po 3 dniach nie wytrzymywalem cisnienia
wogole cos mi przestawialo w glowie, i bylo duzo gorzej niz bez antydepresanta.
pozdro.
  • 1959 / 55 / 0
Mam tego kilka pudełek. Jest jakieś zastosowanie poza leczniczym? Tzn, jakiś potencjał rekreacyjny?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1959 / 55 / 0
Nie mogę edytować: Można to dać i.v. z tego, że są w ampułkach, ale jak to przygotować?
  • 155 / 3 / 0
grzechotnik pisze:
Nie mogę edytować: Można to dać i.v. z tego, że są w ampułkach, ale jak to przygotować?
NIE. To najglupszy pomysl jaki slyszalem od dlugiego czasu.
nawet nie zapoznales sie z substancja (ktora nie ma wlasciwosci rekracyjnych) i chcesz to walic i.v? :nuts:
  • 178 / 6 / 0
Hej fiziumiziu jak tam u Ciebie skutki uboczne, czy Ci pasuje ten lek?

Mi go zostały ostatnie sztuki biorę go na sen. Chociaż nie za bardzo, zjem za dużo następny dzień śpiący. Jak tam u Ciebie działanie leku?
  • 1959 / 55 / 0
Chciałem się tylko zapytać - nic co w domu nie jest mi obce! %-D

Mam jakieś 5 x 60 tabletek - myślałem, że da się jakiś pożytek z tego zrobić, ale widzę, że się nie da :-) .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.