Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Co jest bardziej szkodliwe
Stymulanty
34
71%
Opiaty
14
29%

Liczba głosów: 48

ODPOWIEDZ
  • 605 / 89 / 0
Fakt. Lepiej powiedzieć, że WSZYSTKIE substancje psychoaktywne są złe, Szałwia wieszcza to dopalacz, a od UR-144 wybucha mózg :D niż robić jakieś tam badanka na poczet edukacji przyszłych ćpunów..
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 456 / 22 / 0
E tam zaraz WSZYSTKIE :D niektore są przebadane, opio jako leki w zasadzie no muszą być :P niech ktoś nad stimami bardziej popracuje :P medyczną fetę też mozna przecież zjadać jako lek czy metylofenidat i tu mamy już jakieś badania ale co z resztą ? Jest tego tyle że w sumie nie jest moim zdaniem możliwe,że choćby ktos chciał to by dało radę ogarnąć przebadanie wszystkiego biorąc pod uwagę, że rceków wychodzi coraz to więcej kombinacji.
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 1342 / 48 / 0
Opiaty są najbardziej szkodliwe, bo najłatwiej się nimi zabić.

Stymulanty niszczą ciało i psychikę z (naj)większą mocą, ale ciężej po nich umrzeć.

Zresztą, lepiej nie uogólniać. I w jednej i w drugiej grupie są zarówno substancje dość bezpieczne, jak i śmiertelnie niebezpieczne.
SESH
  • 987 / 38 / 0
Dodam jeszcze coś od siebie.

Mając taki chociażby beta - keton w krysztale ciężko jest się opamiętać i wciąga się do wykończenia worka. Dopiero zaczynam przygodę z Beta Ketonami, a jest dopiero 13 a ja już po 2 kresce jestem.

kodeinę zawsze brałem a wieczór, tylko kilka razy zdarzyło mi się to robić w ciągu dnia. Ale nigdy nie brałem do śniadania, jak te 3-CMC, które mi się spodobało.

Wychodzi na to, że droga podania robi swoje. Łatwiej walnąć krechę niż połknąć 30 - 40 tabletek, jak to ja muszę robić.

Jednak co by nie mówić, jak dla mnie opio wygrywają pod względem bezpieczeństwa. Nie trzeba walić heroiny. Po 2 miesiącach ciągu na kodeinie miałem lekkiego skręta trwającego jakieś 2-3 dni. I było dobrze. Czuję się zdrowy.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 907 / 0
Zdecydowanie stymulanty sa bardziej szkodliwe, jak kupujemy od dila to nie wiadomo co tam jest, podobnie za RC.Np:majac dostep do czystej morfiny w ampulkach, pukajac raz dziennie nie zrobimy sobie takiego kuku jak walac stimsy, powoduja psychozy, obciazaja serce.Opio na plus :heart:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 987 / 38 / 0
[mention]UJebany[/mention], jednak w obecnej sytuacji prędzej wciągnąłbym kreskę amfetaminy, kokainy czy jakiegokolwiek innego stymulanta niż puknął morfinę po kablu.

Wiem, że to zniszczyłoby mi życie w ciągu kilku minut.
Nie brałem kokainy, ale wolałbym mieć 100 dawek kokainy w szufladzie niż 10 dawek heroiny.

Po prostu boję się opioidów. Wiem jak kodeina wciąga, wiem ilu ludzi zniszczyła heroina. Nie ma bardziej szkodliwego narkotyku. Co z tego, że nie szkodzi za bardzo na organizm. Jak uzależnienie jest tak mocne, że przestajemy o siebie dbać.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 605 / 89 / 0
Nie bronię stimów, potrafią popalić styki.
Ale jednak u opiatów każda dawka to cienka, czerwona linia.
Każde z nich ma COŚ, co czyni go bardziej niebezpiecznym od drugiego.
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 692 / 70 / 0
Opiaty czy też o zgrozo opioidy zdecydowanie wywierają cięższe konsekwencje dla uzależnionego. Możemy mówić sobie, że raz zażyty opioid będzie miał mniejszy szkodliwy wpływ na organizm niż w ten sam sposób przyjęty stymulant... no ale kto tak naprawdę kończy na 1 dawce? Myślę że postępują tak wyłącznie osoby które dopiero raczkują w drodze do całkowitej awarii systemu jakim jest ludzki organizm. Nie muszę chyba wspominać, że na tej drodze jest się bardzo łatwo rozpędzić, niczym chironem na nowym autobamie, natomiast wyhamowanie to arcy-sztuka, jeżeli jakimś trafem nie trafi się na niespodziewane roboty drogowe i nie wjebie się w betonowe słupy ochraniające obszar poddany konserwacji.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 987 / 38 / 0
Jednak zaznaczam ostatecznie stymulanty bo ryją beret i organizm. Wciągam dzisiaj od rana 3-CMC i czuję się poryty. Jest mi smutno. Po kodeinie zawsze dobrze się czuję. Także nie spamuję więcej. Stymulanty to zło. Opioidy też, ale Stymulany większe. Koniec kropka. Dziękuję za uwagę.
  • 3542 / 577 / 1
opio latwiej przedawkowac i sie udusic, ale ciagi na stimach sa wyniszczajace fizycznie i psychicznie robią paranoje w glowie.
Z głową można ćpać opio dosc dlugo i w miare zdrowo.
Stimy ryją psyche i kardio
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.