Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
Stymulanty niszczą ciało i psychikę z (naj)większą mocą, ale ciężej po nich umrzeć.
Zresztą, lepiej nie uogólniać. I w jednej i w drugiej grupie są zarówno substancje dość bezpieczne, jak i śmiertelnie niebezpieczne.
Mając taki chociażby beta - keton w krysztale ciężko jest się opamiętać i wciąga się do wykończenia worka. Dopiero zaczynam przygodę z Beta Ketonami, a jest dopiero 13 a ja już po 2 kresce jestem.
kodeinę zawsze brałem a wieczór, tylko kilka razy zdarzyło mi się to robić w ciągu dnia. Ale nigdy nie brałem do śniadania, jak te 3-CMC, które mi się spodobało.
Wychodzi na to, że droga podania robi swoje. Łatwiej walnąć krechę niż połknąć 30 - 40 tabletek, jak to ja muszę robić.
Jednak co by nie mówić, jak dla mnie opio wygrywają pod względem bezpieczeństwa. Nie trzeba walić heroiny. Po 2 miesiącach ciągu na kodeinie miałem lekkiego skręta trwającego jakieś 2-3 dni. I było dobrze. Czuję się zdrowy.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Wiem, że to zniszczyłoby mi życie w ciągu kilku minut.
Nie brałem kokainy, ale wolałbym mieć 100 dawek kokainy w szufladzie niż 10 dawek heroiny.
Po prostu boję się opioidów. Wiem jak kodeina wciąga, wiem ilu ludzi zniszczyła heroina. Nie ma bardziej szkodliwego narkotyku. Co z tego, że nie szkodzi za bardzo na organizm. Jak uzależnienie jest tak mocne, że przestajemy o siebie dbać.
Ale jednak u opiatów każda dawka to cienka, czerwona linia.
Każde z nich ma COŚ, co czyni go bardziej niebezpiecznym od drugiego.
Z głową można ćpać opio dosc dlugo i w miare zdrowo.
Stimy ryją psyche i kardio
"Rutyna to rzecz zgubna "
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.