Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 307 / 53 / 3
Chorwacja Można mieć przy sobie lekarstwa (także zawierające substancje narkotyczne) w ograniczonej ilości wystarczającej na czas pobytu. Wymagana jest przetłumaczona dokumentacja medyczna, która uzasadnia konieczność zażywania leku.
Jednakże morfina jest na liście antywywozowej, innych leków przez Ciebie wymienionych tam nie znalazłem. Więc jak możesz bez niej to nie bierz. Z pregą nie będzie raczej problemu, bo w Chorwacji też legalna.
  • 85 / 29 / 0
Fajny temat, przypomniała mi się jedna akcja.
Wracałem z Polski do UK i dosłownie tuż przed tym „security scan”, gdzie przetrzepują podręczny i tym podobne, przypadkowo znalazłem w kieszeni spodni dwie tabletki Oxy 80 mg.
Przyznam, że trochę się obsrałem i dosłownie na oczach „granicznych”, zarzuciłem je szybkim ruchem ręki i połknąłem.
Oczywiście wzięli mnie na bok na dokładne przeszukanie i wszystko było okej, ale oto moje pytanie: Co potencjalnie mogłoby się stać, gdybym o tych tabletkach zapomniał? Miałbym jakieś kłopoty z tego tytułu?
Oczywiście żadnej recepty na to nie posiadałem, a tabletki były dwie, luzem w kieszeni jeansów.
Uwaga! Użytkownik LittlePossessedRock nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 12 / 0
Wszędzie łapy pchają, szczególnie jak sie leci z NL. Ostatnio przez przypadek zostawiłem tabletke rc zepamu gdzieś w kieszeni, i mój podręczny pojechał na rolkę do kontroli, na szczęście tak intensywnie sprawdzali że musieli otworzyć kolejne stanowisko, dosłownie łapy pchali każdemu do podręcznego, do większości ludzi bez przepraszam czy mógłbym itp. Mój bagaż zjechał na nowe stanowisko gdzie siedział jakiś małolat i pyta w przeciwieństwie do innych, czy po Niderlandzku czy po Angielsku gadam, ja mówię że w obu po Niderlandzku, on że musimy sprawdzić pański bagaż, ja na pewniaka no dobra to dawaj. Popatrzył na mnie i go wziął i wrzucił spowrotem do linii tam gdzie nie trzeba sprawdzać. Potem po przyjeździe się okazało że miałem kilka tabsów rc zepamu w kieszeni z jednego z ubrań, nawet o tym nie wiedziałem, leciałem do Polski na pogrzeb. Więc tutaj akurat czysty fart. Nie polecam brania czegoś w podręcznym na pewno. Raz sprawdzają intensywnie raz mają wyjebane. Ale ryzyko i tak wysokie. Lepiej sobie ogarnąć na miejscu.
  • 74 / 8 / 0
Nie wiem za bardzo, gdzie zadać to pytanie: jak wygląda sprawa przewozu medycznego zioła do Włoch? Oczywiście przypisanego dla mnie. W dziale italiano to raczej wymiana info o mercato nero.
Na chłopski rozum to myślę, że co kraj to obyczaj trzeba, by zadać pytanie w ichnim jakimś ministerstwie lub ambasada.
Może wybiorę się oskubać trochę brata, bo ma na 100% refundacja. olejek THC,a on z kolei nie ma do tego głowy; raz spróbował to wylądował w szpitalu xd
Tam żadnych pseudoklinik normalnie lekarz wypisuje.
  • 327 / 99 / 2
Zastanawiam się nad wyjazdem do Kanady turystycznym i chciałbym przy okazji skorzystać z oferty jednego z kanadyjskich sklepów RC, który ma naprawde unikalne substancje, niedostępne nigdzie indziej.
Wysyłka z tego sklepu do Europy nie udała mi się mimo wielu prób, pomyślałem więc żeby tam polecieć, zamówić sobie do miejsca gdzie będę nocował, przepakować to i wysłać sobie do Polski kurierem. Tylko nie wiem jak to ugryźć, żeby paczka była puszczona przez celników. Ma ktoś z tym doświadczenie? Chce przemycić jakieś małe ilości typu gram pewnej tryptaminy, pare kartonów itp.
Da rade to jakoś zamaskować jako np. paczka od rodziny z kanadyjskimi słodyczami?
Przemycać w żołądku sie boje...
  • 2244 / 380 / 0
Jak już lecisz do Kanady to zostań tam na urlop i potestuj na miejscu. Ew kup taka kawę z suwakiem i tam włóż plus słodycze do paczki i nadaj jako zwykła nie ekspres.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 327 / 99 / 2
@mietowy3
Jak już lecisz do Kanady to zostań tam na urlop i potestuj na miejscu
Tak też bym zrobił ale jednak fajnie by było wziąć ze sobą jakiś zapas do Polski
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.