Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1486 / 19 / 0
No, a mnie nie wypaliło z Bromkiem. Dostałem tylko rolki (lepsze to, niż nic - i tak nie walę ciągów tylko jak piję w weekend to się raczę)
Co do nowych benzo - chętnie bym spróbował Midazelamu. Do tego nitrazepam mnie interesuje, no i klony, których chyba z moim magikiem rodzinnym (i tak już łaskawym) nie załatwię. Pewnie dobrze dla mnie ;)
  • 2518 / 27 / 0
nitrazepam ma działanie głównie nasenne, a Ja nie lubię takich benzodiazepin. Chociaż interesował by mnie jeszcze Lormetazepam (Noctofer), chociaż on także ma silne działanie nasenne. Jeśli chodzi o diazepam to ucieszył bym się, jakbym dostał do lekarza, ale receptę na co najmniej 10opakowań. Opakowanie 20x5mg jest po prostu niepraktyczne. Zjadasz pół i dopiero czujesz działanie. Powinni robić wersje 10mg i pakować po 30sztuk do opakowania, wtedy Relanium było by jedną z najczęściej kupowanych benzodiazepin przeze mnie ;]
  • 1743 / 25 / 0
Fakt rolek na paczkę dają za mało i ten ich podskok ceny - kiedyś były za niecałe 2zł, potem 3zł potem prawie 6zł...
A co do nitrazepamu, to nie jest taki zły - robi fajne odprężenie tak na godzinkę przed snem parę tab. (w liceum mówiłem na nie ZORRO bo jak się odwróci tabsa to z literki N robi się Z, a i lekcje szybciej po nim mijały %-D )
  • 1486 / 19 / 0
nutella-cole pisze:
Fakt rolek na paczkę dają za mało i ten ich podskok ceny - kiedyś były za niecałe 2zł, potem 3zł potem prawie 6zł...
Ile kosztowały? :O
To ja coś przegapiłem bezpowrotnie :(
A klony ile kosztują? Dajmy na to paczka 30 tab. per 2mg ?

Co do rolek, to rzeczywiście... wszystkie bzd są pakowane po 30 tabletek, a tutaj 20.
W ogóle, to rolki powinny być bez recepty, tak jak antidol. Klony albo alpra niekoniecznie, ale takie słabeusze bzd mogły by mieć ulgę :P
  • 2518 / 27 / 0
Relanium powinno być tak jak klony na choroby przewlekłe, bo stosowane są także pomocniczo przy padaczce. Wtedy miał bym tego na pęczki i nie musiał bym jeść tego złego klonazepamu. W poprzednim poście wspominałem o kleptomańskich zapędach po przekroczeniu pewnej dawki. Przed chwilą po 6mg ojebałem piwnicę sąsiada... To nie moja wina, że kłódkę idzie otworzyć nożem, w piwnicy jest masa win własnej roboty, a Ja aktualnie jestem bez kasy. A jak wiadomo nic tak nie smakuje jak klon połączony z alkoholem :-p

Ale i tak jest mi wstyd, bo znowu robię złe rzeczy po benzodiazepinach %-D
  • 723 / 16 / 0
Ja chyba jakoś nie bardzo reaguję na benzo. Wszyscy je wychwalają jak to się fajnie po nich czują a mi po benzo po prostu chce się spać, żadnego błogostanu tylko senność a jak już zasnę to śpię jak kamień. Dla mnie benzo są sensowne tylko jak robię przerwę od opio albo jak nie mogę spać. Próbowałam diazepamu, nitrazepamu i bromazepamu i zawsze tylko senność.

ps. mój dwieście dwudziesty drugi post :cheesy:
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 886 / 9 / 0
Non1989 pisze:
nutella-cole pisze:
Ile kosztowały? :O
To ja coś przegapiłem bezpowrotnie :(
A klony ile kosztują? Dajmy na to paczka 30 tab. per 2mg ?

Co do rolek, to rzeczywiście... wszystkie bzd są pakowane po 30 tabletek, a tutaj 20.
W ogóle, to rolki powinny być bez recepty, tak jak antidol. Klony albo alpra niekoniecznie, ale takie słabeusze bzd mogły by mieć ulgę :P
No były kiedyś tanie jak cholera. Jak lekarz ci przepisze klona na P to masz za friko :) bez refundacji 5 coś. Fanem klona nie jestem, taki zamulacz z niego :P wolę alpre :blush:
  • 2518 / 27 / 0
Lilia1 pisze:
Ja chyba jakoś nie bardzo reaguję na benzo. Wszyscy je wychwalają jak to się fajnie po nich czują a mi po benzo po prostu chce się spać, żadnego błogostanu tylko senność a jak już zasnę to śpię jak kamień. Dla mnie benzo są sensowne tylko jak robię przerwę od opio albo jak nie mogę spać. Próbowałam diazepamu, nitrazepamu i bromazepamu i zawsze tylko senność.
Na mnie też benzodiazepiny nie działają jakoś specjalnie super. Ale przynajmniej wśród ludzi jestem panem sytuacj :cool:Dlatego uzależniają tak mocno. Benzodiazepiny zażywane w domu, przed komputerem to marnotrawstwo. No chyba. że jako dodatek do innej substancji. Swój potencjał wykazują dopiero wśród społeczeństwa
No były kiedyś tanie jak cholera. Jak lekarz ci przepisze klona na P to masz za friko :) bez refundacji 5 coś. Fanem klona nie jestem, taki zamulacz z niego :P wolę alpre :blush:
Z refundacją klonazepam jest w pełni refundowany, a bez refundacji kosztuje równe 5.88zł.

Dla informacji stałych bywalców działu 'leki nieopioidowe' dostałem nominacje na moderatora tego właśnie działu i w miarę możliwości czasowych postaram się wprowadzić tutaj trochę porządku. Nie chodzi mi o wlepianie ostrzeżeń na lewo i prawo, ale napewno sktócę kulka wątków tematycznych i ogółem postaram się sprawić, by ten dział był w miarę przejrzysty. Pozdrawiam TD
  • 1743 / 25 / 0
Wczoraj musiałem trafić do rodzinki w związku ze świętami, mieli oni pełną szufladkę leków :-D
Oto moja zdobycz :
http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc00183f.jpg/
3 paczki starego, ale takiego samego Thiocodinu
3 listki tramalu 50mg ;]
Pabialgina (Allobarbitral) :cheesy:
listek 60 klonów 0,5 :-p
I jakieś tabletki ze znaczkiem uwaga, których nie mogę rozszyfrować ;-)
Ogólnie pora coś zjeść, bo zgłodniałem. I gratuluje Dzielnicowy Awansu ;-)
  • 2518 / 27 / 0
Też tak macie, że podczas wizyty u rodzinki/znajomych grzebiecie im po szafkach z lekami, szukając czegoś ciekawego. Bo z tego co napisał Nutella to nie tylko Ja tak mam %-D Przyznawać się kto jeszcze, obiecuję że nie będzie za to banów ;-)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.

HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.