Dobrze że kodeina nie jest już opcją ale ciekawi mnie nadal jak byłoby z mocnymi opioidami.
Jak przesadzicie lub zarzucacie 2x dzienie to to drugie zarzucenie jest troche inne? Ja zarzucam po 6-8h badz nawet dluzej i czestwo bylo juz to senne badz tez szybko mnie glowa rozbolewala ale bardziej chcialem sie zapytac was pod kątem schiz. Zdarzaja wam sie ala schizy po thioco? Jakkes wkrety, moze zaburzenia myslenia,paranoje, urojenia delikatne, ogolnie wczuty nieprzyjemne itp mniejsze lub wieksze takie rzeczy. Nie znalazlem duzo takich opisow i ciekawi mnie czy tylko mi sie to zdarza. No i klopotow z pamiecia i brak pewnosci siebie - w sumie mieszam to pregabalina i jak mam hydroksyzy na wiec wsm za ta wkrewty myslowe nie wiem czy moge "winic" kode. Odp podepnijcie prosba. No jestem ciekaw czu tylko ja inny jestem. Xd
To nie kwestia tego, że bierzesz jakieś inhibitory cytochromu. Wziąłeś po prostu za dużo. Jeśli nie masz tolerancji to 240mg zrobi Cię idealnie. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Być może organizm uczy się niejako metabolizować kodeinę. Coś jak z tym wyrabianiem receptorów na początku. Jak miałem tolerancję delikatną tzn latałem na 240mg i robiło dobrze to 480mg było już dawką zbyt dużą. Pobudzenie, niedoćpanie. Wszystkie efekty co piszesz. No i też zaznaczam, że morfiny powstaje zbyt mało by się skutecznie naćpać. Patrz na ludzi beż tolerki. Naćpają się nawet 150mg. Jesteś w stanie uwierzyć że w krainę szczęścia i miłości wyśle ich 15mg morfiny? Za 80% działania odpowiada glukoronian 6-kodeiny. Zapraszam do Wikipedii w języku angielskim. Tam masz potwierdzenie moich słów.
W wypadku kodeiny często mniej znaczy lepiej.
09 marca 2025Piroman2 pisze: IMO winna jest pregabalina. Kłopoty z pamięcią i lękliwość, paranoje to skutki używania tego typu środków. Z innej beczki zauważyłem że koda popita małą ilością wody działa mocniej i dłużej, ale znacznie wolniej wchodzi. Wcześniej pakowałem na głodnego i po 30 min jadłem do syta co nie pozwoliło się w pełni załadować w pełni opcji suchej. Popicie litrem wody lub ciut mniej to ładowanie do 15 min ale też peak trwający mniej niż 30 min. Ma tak ktoś jeszcze?
Jak bralem sama pregabaline to tego nie mialem za bardzo. ale ciezko stwierdzic bo szybko zaczalem brac do tego kode, praktycznie odrazu. Z ziomeczkami kontakt opadł, ja tez nie chce sie za bardzo spotykac, bo wole zmułke w domu, ale mowią ze kiedyś taki nie bylem jak teraz (ziomeczki od piaaskownicy, wiec znaja mnie lepiej niz ja sam).
Piszac to boli mnie nerwowo łeb od 2h, jak pregabaliny nie zarzuce to prawie w ogole kody nie czuje, chyba zebym musial przyjdebac z 750mg.
Moze pregabalina nie jest dla mnie, jadlem ja mniej wiecej najwiecej 600mg-600mg-600mg w ciagu doby.
teraz zszedlem do 200mg-300-450 no roznie ja jem ale znow coraz wiecej liczac ze podbije i wydluzy dzialanie ale juz wszystko powoli inaczej kopie raz mniej raz wiecej raz wcale.
Jeszcze niedawno jak zszedlem troche typu ze do 510mg kody bralem 1h przed 100mg pregu to lepie grzalo niz dorzucone 300mg, strasznie to wybredne.
Spróbuje moze to z troche ilością wody - zaobserwowalem to jak popijalem małą a dużą Colą i lepiej bylo mała, ale tez nie chce katowac az taak bebechów, wole popic lepiej.
Co do podania, kiedys bralem (teraz tez biore) w tabletkach no i kopalo kopalo, pozniej rozkruszalem tabletki na pyl i z woda z cukrem i cytryna popijalem i bylo lepiej, wiec zaczalem tak podawac ze sie lepiej wchłonie, po pewnym czasie wzialem zaczalem zarzucac tabletki spowrotem, tak jakos chyba nie mialem jak skruszyc, i wracajac do tabletek znowu lepsze dzialanie - wiec juz nie wiadomo jak w koncu lepiej hahaha.
Moze sprobuje tak skruszyc, chociaz nie usmiecha mi sie 600mg kruszonego.
Slyszalem taka ciekawostke na forum, pewnie niektorym znana - czy to prawda ze popity thioco colą jest mniej szkodliwy dla żołądka?? cos takiego kiedys wyczytalem, szybko przeszedlem ze sprite i w sumie tak 5rok leci only colka - codziennie biore 2x i chyba z 10razy w zyciu zapijalem czym innym.
Nie mowie o wyzszej drabince raczej nizszej
koda krotko dziala , slabo smakuje , niszczy żoładek ale przyjamniej jest tania
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Ale teraz i tak na oksy się przerzuciłem więc blokada 2D6 nic nie da.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/5/56fc2815-1de7-482b-a6b7-4b2f79b64702/bakus.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250315%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250315T183202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=36075b9ebab0b48514c15edd58b285b59b8c3410ae1149c4118df25ba24a024c)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/il20250312_899255393_xlarge.jpg)
Łykają jak cukierki. Młodzież nie kupi energetyków i piwa, więc odurza się lekami bez recepty
Kryzys zdrowia psychicznego wśród dzieci i młodzieży narasta. Młodzi ludzie mogą uciekać od problemów, odurzając się lekami, które w sklepach są dostępne bez żadnych ograniczeń. Środki te uważane są za nieszkodliwe, tymczasem ich nadużywanie wzmaga ryzykowne zachowania seksualne, przemoc, a nawet grozi śmiercią.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/hajnowka_narkotyki_1.jpg)
30-latek prowadził internetowy sklep z narkotykami. Wysyłał je odbiorcom przez automaty paczkowe
Funkcjonariusze z Hajnówki, we współpracy z Prokuraturą Rejonową w Hajnówce, zlikwidowali internetowy sklep z narkotykami. Trwające 8 miesięcy śledztwo doprowadziło do zatrzymania dwóch osób i zatrzymania ponad 13 kilogramów substancji odurzających. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi ponad 600 tysięcy złotych. Podejrzanym grozi nawet do 10 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/khat1460x616.jpg)
Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających
Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.