...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 232 / 34 / 3
@Amunicja zgadzam się z Tobą. Od września trochę czasu minęło i też zacząłem inaczej myśleć. Lepiej szukać przyczyn swojego problemu, niż go "zwalczać". Dopóki nie zrozumiemy nas samych, nie osiągniemy celu jakim jest np rzucenie dragów
Но всё, что мне нужно
Это несколько слов
И место для шага вперёд
  • 240 / 80 / 0
Ja za każdym razem wpierdalałam leki, kładłam się spać albo to zajadałam. Teraz jestem na terapii i cały czas mam jakieś zajęcie, to gram w ping ponga, biegam itd. dzięki czemu jakoś uciekam myślami i jest 100 razy lepiej.
  • 1441 / 579 / 0
Mam do czynienia z takim przypadkiem : mloda dziewczyna czysta od pol (?) roku jakos od ketonow i amfy . Teraz z tego co wiem to tylko :papieros: , :kawa: i :wino: jak normik , okazjonalnie w sytuacji stresowych :tabletki: diazepam 10 (?)mg .
Radzi sobie mysle bardzo dobrze ze wszystkim , ogarnia wymagajaca prace , mieszkanie , zwierzaczki i relacje zwiazkowa . Zastanawia mnie tylko czemu jak jestesmy razem w rozmowie predzej czy pozniej zawsze wyskoczy temat dragow , wspomina rozne historie .
Mysle ze jest to przypadek tzw. "cpania na sucho" albo duposcisku bo wyczuwam silny emocjonalny ladunek w tym wszystkim .

Niestety nie chce :grzybki: ktore jestem pewien niewatpliwie pomoglyby bo to inteligentna osoba zdolna do autorefleksji .
MDMA nie moglem przy niej trzymac bo za duze ryzyko nawrotu wiec narrator wasz zostal jedynie ze skromnym duo :liść: i :grzybki: ktore sa jego ulubionymi . Wybralem zatem piwo i efajka jako kompromis na to co mozemy razem uzywac .

Czytalem duzo tutaj o zwiazkach miedzy ex-uzaleznionymi i zazwyczaj one konczyly sie katastrofa bo oboje poplyneli po calosci . Natomiast sytuacja jest inna pod tym wzgledem ze ja nie jestem ani nie bylem wjebany w nic .
Mam jednorazowe doswiadczenie z amf i nie spodobala mi sie ta faza tak samo jak koks innymi slowy nie jestem stimiarzem a hipisem wiec potrzebuje ekspertyzy doswiadczonych w tym obszarze ludzi .
Piszcie co sadzicie i jak nalezaloby postapic zeby bylo dobrze . Wolam veteranow @DzoBajden @deadmau5 @Zgienty @Vetulani44 @Stteetart @Retrowirus
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1063 / 392 / 0
NAC jest świetna. Wrzucam w tak wielu tematach tą cząsteczkę, a dalej świadomość zerowa. Co z tym hajpem?
  • 232 / 34 / 3
@TymekDymek mnie zaciekawiłeś tą NAC. Brzmi świetnie, tylko weź mi powiedz jak wygląda sytuacja, jeśli w diecie mam źródła l-cysteiny? Przy okazji mam wrażliwy żołądek i praktycznie zawsze jak zaczynam cokolwiek brać, by sobie pomóc to nasila mi się refluks. Wiesz co mogłoby na to pomóc?
Но всё, что мне нужно
Это несколько слов
И место для шага вперёд
  • 159 / 36 / 0
Ja wiem. Na refluks musisz zakwasić mocno żołądek najlepiej macierzą czyli kwas solny sśij sól Kłodawska kilka ziarenek dziennie.
Bee brzmi świetnie na papierze to aminokwas żeby zadziałał dobrze trzeba pchnąć inne procesy w organizmie i jeszcze trzeba się na tym znać. 🙂
  • 1063 / 392 / 0
wczorajnarcovoyage13 pisze:
@TymekDymek mnie zaciekawiłeś tą NAC. Brzmi świetnie, tylko weź mi powiedz jak wygląda sytuacja, jeśli w diecie mam źródła l-cysteiny? Przy okazji mam wrażliwy żołądek i praktycznie zawsze jak zaczynam cokolwiek brać, by sobie pomóc to nasila mi się refluks. Wiesz co mogłoby na to pomóc?
Efekt masz już przy 600-1200 mg a wyższe dawki są też spokojnie uważane za bezpieczne w większości przypadków. Poczytaj sobie czym jest glutation i za co odpowiada, to praktycznie najważniejszy detoksykant w organizmie i brak wiedzy o tym tutaj na forum to dla mnie skandal. NAC zwiększa ilość wewnątrzkomórkowego glutationu. Też mam w diecie mnóstwo źródeł cysteiny, a NAC biorę 600-1200 dziennie od ponad pół roku, wcześniej też brałem ale rzadziej. Ssanie mija. Dużo mechanizmów za to odpowiada, m.in. regulacja dopaminy, glicyny i glutaminianu, czy działanie antyoksydacyjne. Mechanizmów jest sporo więcej, wiele pewnie jeszcze nie poznanych. Wiadomo, że sama NAC nie sprawi cudów, ale jak już coś robisz w walce z głodem, masz zajęcie i tak dalej to jest kurewsko dobra. Nie pomogę Ci z refluksem, jak Ci np. inhibitor pompy protonowej nie pomaga. W tej kwestii się zdaj na lekarzy, mniej się mylą w takich sprawach niż w kwestiach układu nerwowego. Ja na Twoim miejscu bym się nie wahał, na spokojnie bym zobaczył reakcje organizmu na NAC i stopniowo wdrażał. Zaznaczyć jednak muszę, że dostępne w Polsce NAC są często do dupy, wiem to, bo używam tego także do zwalczania chorób ILI oraz kaca (kiedyś), no i te polskie suplementy były zazwyczaj do dupy. Osobiście używam takiej zielonej od Holland & Barrett z Niderlandów z kurkuminą i niestety nie można jej zamówić nawet przez Internet (czasem pojawia się pomarańczowa ale to jakieś gówno podrabiane). Najlepiej byłoby poprosić kogoś z NL o wysyłkę poczta, czasem jest promocja 2 w cenie 1 u nich w sklepie. Inaczej to zostaje coś z apteki typu ACC Optima, a to ze względu na substancje pomocnicze chyba się średnio nadaje do częstej suplementacji. Znajoma używa suplementu od gofoods czy coś takiego i sobie chwali, ale mi nie było dane sprawdzić.
  • 2413 / 492 / 0
Owszem ACC Optima się nadaje, tańsze zamienniki wg mojego doświadczenia słabiej działają.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec procesu farmaceuty z Okulickiego. "Zapamiętam tę nauczkę"

Kary pięciu lat pozbawienia wolności chce prokurator dla 45-letniego Wojciecha K., u którego w mieszkaniu przy ul. Okulickiego 22 lutego 2023 r. znaleziono zapalniki i chemikalia. Policja ewakuowała wówczas mieszkańców bloku. W piątek (10 stycznia) zamknięto przewód sądowy w tej sprawie, mowy końcowe wygłosili prokurator i obrońca.

Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?

Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.