...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 314 / 53 / 3
@Amunicja zgadzam się z Tobą. Od września trochę czasu minęło i też zacząłem inaczej myśleć. Lepiej szukać przyczyn swojego problemu, niż go "zwalczać". Dopóki nie zrozumiemy nas samych, nie osiągniemy celu jakim jest np rzucenie dragów
  • 248 / 84 / 0
Ja za każdym razem wpierdalałam leki, kładłam się spać albo to zajadałam. Teraz jestem na terapii i cały czas mam jakieś zajęcie, to gram w ping ponga, biegam itd. dzięki czemu jakoś uciekam myślami i jest 100 razy lepiej.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 592 / 0
Mam do czynienia z takim przypadkiem : mloda dziewczyna czysta od pol (?) roku jakos od ketonow i amfy . Teraz z tego co wiem to tylko :papieros: , :kawa: i :wino: jak normik , okazjonalnie w sytuacji stresowych :tabletki: diazepam 10 (?)mg .
Radzi sobie mysle bardzo dobrze ze wszystkim , ogarnia wymagajaca prace , mieszkanie , zwierzaczki i relacje zwiazkowa . Zastanawia mnie tylko czemu jak jestesmy razem w rozmowie predzej czy pozniej zawsze wyskoczy temat dragow , wspomina rozne historie .
Mysle ze jest to przypadek tzw. "cpania na sucho" albo duposcisku bo wyczuwam silny emocjonalny ladunek w tym wszystkim .

Niestety nie chce :grzybki: ktore jestem pewien niewatpliwie pomoglyby bo to inteligentna osoba zdolna do autorefleksji .
MDMA nie moglem przy niej trzymac bo za duze ryzyko nawrotu wiec narrator wasz zostal jedynie ze skromnym duo :liść: i :grzybki: ktore sa jego ulubionymi . Wybralem zatem piwo i efajka jako kompromis na to co mozemy razem uzywac .

Czytalem duzo tutaj o zwiazkach miedzy ex-uzaleznionymi i zazwyczaj one konczyly sie katastrofa bo oboje poplyneli po calosci . Natomiast sytuacja jest inna pod tym wzgledem ze ja nie jestem ani nie bylem wjebany w nic .
Mam jednorazowe doswiadczenie z amf i nie spodobala mi sie ta faza tak samo jak koks innymi slowy nie jestem stimiarzem a hipisem wiec potrzebuje ekspertyzy doswiadczonych w tym obszarze ludzi .
Piszcie co sadzicie i jak nalezaloby postapic zeby bylo dobrze . Wolam veteranow @DzoBajden @deadmau5 @Zgienty @Vetulani44 @Stteetart @Retrowirus
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1539 / 535 / 0
NAC jest świetna. Wrzucam w tak wielu tematach tą cząsteczkę, a dalej świadomość zerowa. Co z tym hajpem?
  • 314 / 53 / 3
@TymekDymek mnie zaciekawiłeś tą NAC. Brzmi świetnie, tylko weź mi powiedz jak wygląda sytuacja, jeśli w diecie mam źródła l-cysteiny? Przy okazji mam wrażliwy żołądek i praktycznie zawsze jak zaczynam cokolwiek brać, by sobie pomóc to nasila mi się refluks. Wiesz co mogłoby na to pomóc?
  • 251 / 53 / 0
Ja wiem. Na refluks musisz zakwasić mocno żołądek najlepiej macierzą czyli kwas solny sśij sól Kłodawska kilka ziarenek dziennie.
Bee brzmi świetnie na papierze to aminokwas żeby zadziałał dobrze trzeba pchnąć inne procesy w organizmie i jeszcze trzeba się na tym znać. 🙂
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1539 / 535 / 0
11 stycznia 2025narcovoyage13 pisze:
@TymekDymek mnie zaciekawiłeś tą NAC. Brzmi świetnie, tylko weź mi powiedz jak wygląda sytuacja, jeśli w diecie mam źródła l-cysteiny? Przy okazji mam wrażliwy żołądek i praktycznie zawsze jak zaczynam cokolwiek brać, by sobie pomóc to nasila mi się refluks. Wiesz co mogłoby na to pomóc?
Efekt masz już przy 600-1200 mg a wyższe dawki są też spokojnie uważane za bezpieczne w większości przypadków. Poczytaj sobie czym jest glutation i za co odpowiada, to praktycznie najważniejszy detoksykant w organizmie i brak wiedzy o tym tutaj na forum to dla mnie skandal. NAC zwiększa ilość wewnątrzkomórkowego glutationu. Też mam w diecie mnóstwo źródeł cysteiny, a NAC biorę 600-1200 dziennie od ponad pół roku, wcześniej też brałem ale rzadziej. Ssanie mija. Dużo mechanizmów za to odpowiada, m.in. regulacja dopaminy, glicyny i glutaminianu, czy działanie antyoksydacyjne. Mechanizmów jest sporo więcej, wiele pewnie jeszcze nie poznanych. Wiadomo, że sama NAC nie sprawi cudów, ale jak już coś robisz w walce z głodem, masz zajęcie i tak dalej to jest kurewsko dobra. Nie pomogę Ci z refluksem, jak Ci np. inhibitor pompy protonowej nie pomaga. W tej kwestii się zdaj na lekarzy, mniej się mylą w takich sprawach niż w kwestiach układu nerwowego. Ja na Twoim miejscu bym się nie wahał, na spokojnie bym zobaczył reakcje organizmu na NAC i stopniowo wdrażał. Zaznaczyć jednak muszę, że dostępne w Polsce NAC są często do dupy, wiem to, bo używam tego także do zwalczania chorób ILI oraz kaca (kiedyś), no i te polskie suplementy były zazwyczaj do dupy. Osobiście używam takiej zielonej od Holland & Barrett z Niderlandów z kurkuminą i niestety nie można jej zamówić nawet przez Internet (czasem pojawia się pomarańczowa ale to jakieś gówno podrabiane). Najlepiej byłoby poprosić kogoś z NL o wysyłkę poczta, czasem jest promocja 2 w cenie 1 u nich w sklepie. Inaczej to zostaje coś z apteki typu ACC Optima, a to ze względu na substancje pomocnicze chyba się średnio nadaje do częstej suplementacji. Znajoma używa suplementu od gofoods czy coś takiego i sobie chwali, ale mi nie było dane sprawdzić.
  • 2615 / 545 / 0
Owszem ACC Optima się nadaje, tańsze zamienniki wg mojego doświadczenia słabiej działają.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 794 / 185 / 0
@TymekDymek
O proszę, a nie wiedziałem o takim działaniu acetylocysteiny. Poczytam sobie.

Oczywiście nakarmiłem Cię. :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.