Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 6 / 1 / 0
Jak z tabletki Atenza CR wydobyć sam MPH?
Tabletka jest pokryta dwiema warstwami, jedna wyjątkowo mocno sklejona z wnętrzem, ponadto 1/3 to ciemniejsza substancja (podejrzewam że to laktoza jednowodna), 2/3 to biały proch, dosyć wilgotny i łatwo się bryluje.
Samo gniecenie i wciąganie tego nie ma sensu, bo daje mocno po kinolu i powoduje krztuszenie się.
Macie jakieś pomysły w czym to rozpuścić, filtrować, suszyć?
  • 63 / 43 / 0
Kiedyś wrzuciłem na angielską Wiki fun fact: MPH rzeczywiście wykazuje strukturalne podobieństwo do kokainy. Oba związki oczywiście posiadają grupę piperydynową i są estrami metylu, ale tu nawet zgadza się ilość atomów węgla między N a COOMe. Jak to się przekłada na praktykę? Nijak, za to można snuć hipotezy o związku struktury z aktywnością... i zaprojektować nowy narkotyk, który ominie regulacje :d
  • 144 / 16 / 0
Re: Metylofenidat
Nieprzeczytany post autor: T800 »
Mam nadzieję, że post o Elvanse nie będzie traktowany jako off-top.

W każdym razie - wygląda na to, że faktycznie doniesienia się potwierdzają i Elvanse teoretycznie ma zostać wprowadzony do naszych aptek na początku przyszłego roku bez bawienia się w trudny import docelowy.

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pyta ... _medium=qa
  • 742 / 218 / 2
Nieprzeczytany post autor: Merx »
@T800
Siedząc w temacie bardzo mocno, bo mogę się pochwalić ogromnym wkładem w realizację tego celu wyłącznie ze względów prywatnych i zdrowotnych, jak i znajomości w branży farmaceutycznej dodam tylko, że termin ten jest przy założeniach, że rząd nie zrobi znów pod górkę i jeśli się to faktycznie uda do stycznia to sobie kurwa dyplom wydrukuję i powieszę na ścianie.
Bo chyba nie tylko ja siedzę wkurwiony ze względu na to, że za medikinet 10mg muszę płacić taką samą cenę jak za 20mg co jest kurwa absurdalne, a znająć insade informację mogę powiedzieć, że będzie tylko i wyłącznie gorzej do kwietnia 2k25r z MPH, tfu.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 63 / 43 / 0
@up Z tego co kojarzę, 10-tki bez zniżki wychodzą jakoś 30% drożej. Dopiero na R-kę dawki kosztują tyle samo – tak jak twierdzisz. Czyżbyś... ćpał za pieniądze państwa? :O

No, tak na serio, prawdziwym zdzierstwem są dopiero CR-ki, wychodzą ponad 2 razy drożej. Swoją drogą, masz może realne ceny detaliczne poszczególnych preparatów? Te z MP nie pokrywają się z rzeczywistością, przynajmniej dla Symkinetu.

W ogóle – ostatnio MPH strasznie mi zbrzydło... Z jakiegoś powodu działa ODWROTNIE niż powinno – zmniejsza koncentrację, motywację i pewność siebie. (Nie biorę nic, co wchodziłoby w znaczące interakcje.) Oczywiście zejście jest tak samo złe XD a chęć dorzucania ma się dobrze, mimo niekorzystnego działania. Czyżby spalił mi się któryś dopaminergiczny kabel? Albo wybiło szambo z jakiegoś przekaźnictwa glutamin- czy cholinergicznego?
  • 144 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: T800 »
W moim przypadku profil działania zmienił się drastycznie kiedy osiągnąłem pełną dojrzałość mózgu (po przekroczeniu 21 roku życia akurat). Też często potrafi mnie usypiać, wywoływać więcej ubocznych względem pozytywnych efektów albo nie działać wcale. Niemniej i tak po niego sięgam bo apatia i anhedonia na którą nic innego nie pomaga jest nie do zniesienia. Dlatego nadzieję upatruje w Elvanse bo podobno lepiej działa u dorosłych. Mimo wszystko wolałbym w ogóle nie brać takich środków, ale jak to się mówi - tonący brzytwy się chwyta...
  • 847 / 282 / 0
29 października 2024Heavenscape pisze:
W ogóle – ostatnio MPH strasznie mi zbrzydło... Z jakiegoś powodu działa ODWROTNIE niż powinno – zmniejsza koncentrację, motywację i pewność siebie. (Nie biorę nic, co wchodziłoby w znaczące interakcje.) Oczywiście zejście jest tak samo złe XD a chęć dorzucania ma się dobrze, mimo niekorzystnego działania. Czyżby spalił mi się któryś dopaminergiczny kabel? Albo wybiło szambo z jakiegoś przekaźnictwa glutamin- czy cholinergicznego?
Wiek albo masz niedobory pewnych składników odżywczych. W czasie działania MPH zostają one bardzo szybko zużyte i MPH nie ma jak działać.

Najedz się czegoś do co najmniej każdej dawki metylofenidatu, to przytyjesz z 10 kg i MPH zacznie działać jak trzeba.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 56 / 2 / 0
Medikinet 20mg przepisany z powodów ADD.
Biorę go codziennie 2x.
Po jakimś czasie pojawiły się lęki i paranoje jak za czasów stimów. 🔫
Okropne uczucie gdy w pracy wszyscy „patrzą” co robię.

Pytanie czy Xanax SR można łączyć z tym lekiem, utrzymując przy tym działanie i moc metylu?
  • 742 / 218 / 2
Nieprzeczytany post autor: Merx »
@KAak1813 masz odpowiedź na swój problem post wyżej.

Co do swego rodzaju obiekcji czy podejrzeń o moje "ćpanie" za pieniądze Państwa Polskiego napiszę po raz setny i ostatni w tym temacie, że nawet nie posiadam ubezpieczenia NFZ co wyklucza możliwość tego typu procederu.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1823 / 300 / 0
Ostatnio przerobiłem kilka blistrów, dobrze wspominam. Raz nawet ponad 2-dobowa faza ;p W medycznych dawkach koncentracja, poprawa nastroju, energia. W dużych działanie narkotyczne typowo wraz z w/w "oni widzą" i na koniec ciągu potężny zjazd. Na szczęście miałem klona. Fun fuct/: pomimo że MPH pobudzał wiadomo można nie spać 2 doby itp, to jak się kładłem spać (nawet gdy mi się nie chcialo) to spałem jak dziecko.

Raz na rok można sobie zrobić taką "przygodę" na co dzień bym nie chciał bo uzależnia pewnie podobnie do pregabaliny i nie leczy tylko działa "jak benzo" w dodatku szkoda serca i zwiększonego ryzyka udaru.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków

Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.