Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 52 / 11 / 0
Po mixie 1P-LSD z 6-ABP mam problem ze śniegiem optycznym utrzymuje się już od dobrych paru miesięcy , można się tego pozbyć całkowicie ? a i naprawdę benzo wam pomoga czy raczej coś na zasadzie ze po benzo nie robi wam to większej różnicy albo może jakiś nootrop
  • 12 / 2 / 0
Od paru miesięcy mam hppd( śnieżenie i różne bugi światła ). Jestem na detoxie. Czy hppd znika po jakimś czasie ? Czy nabawiłem się tego do końca życia?
Nabawiłem się tego głównie benzydaminą. Zamierzam już zachować czystość najlepiej do końca życia.
Ostatnio zmieniony 27 marca 2024 przez Suselultimatus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Suselultimatus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2631 / 554 / 0
@up
Z tego co się orientuję, to po benzydaminie akurat tego typu problemy potrafią utrzymywać się wyjątkowo długo i być nieprzyjemne. Na forum kiedyś wyczytałem, że benzydamina podobno potrafi jakoś trwale wpłynąć na samą gałkę oczną i stąd ta osobliwa forma tegoż zaburzenia, ile w tym prawdy — nie wiem.

Ja miałem typowe HPPD przez parę lat dzięki używaniu psychodelików, dla mnie to było przyjemne. 24/7 miałem dość mocne CEVy. W tym okresie wszelkie wizuale spowodowane zażywanymi substancjami były nieźle wzmocnione.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1311 / 334 / 12
Nie jestem do końca przekonany czy to nie są przypadkiem te słynne flashbacki ale dosyć często zieleń a konkretniej flora mieni mi się w odcieniach purpury ala kwas podczas jazdy samochodem.

A co do benzydaminy to jeden raz zarzuciłem ~750mg i jak wytężyłem wzrok to mogłem dostrzec męty i powidoki podobne w kształcie do bakterii pod mikroskopem ale mi przeszły gdy substancja przestała działać.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2534 / 596 / 0
Hppd mam od dawna.Może po czasie by przeszło,gdyby nie fakt,że dalej zażywałem i zażywam substancje.Ale duży plus jest taki,że od pewnego momentu nie przybiera już ono na sile.W sumie już przywykłem i mi nie przeszkadza jakoś specjalnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 10 / 0
Śnieg optyczny ma bardzo dużo ludzi(nawet zdrowych) tylko większość nie zwraca po prostu na to uwagi.
  • 8 / / 0
Jadłem grzyby 3 razy w życiu, ostatni raz 3,5g cubensisów 2 tygodnie temu i mam wrażenie, że jak patrzę się w jeden punkt to faluje mi obraz, tak jak po grzybkach. Nigdy nie nadużywałem substancji psychoaktywnych, dosłownie kilka razy emka, kilka razy jakieś ketony i koks, kiedyś regularnie trawa. Nie przeszkadza mi to bo naprawdę muszę się skupić np. na dywanie czy kostce brukowej, żeby coś zafalowało, ale jakaś minimalna obawa przed kolejnymi tripami jest.
  • 2250 / 383 / 0
Poczekaj jeszcze 2 tyg i napisz czy nadal to masz. Nie panikuj.
  • 577 / 177 / 0
@neurotoXXXsick
Jeśli dobrze zrozumiałem co opisujesz, to akurat te "bakterie pod mikroskopem" to coś całkowicie normalnego. To białe krwinki (czy jakieś tam inne komórki) które poruszają się w oku. Normalnie ich nie widzisz bo mózg je ignoruje, ale wystarczy popatrzeć dłużej na coś jasnego typu czyste niebo i można je wtedy zobaczyć. edit: Chociaż na deliriantach (np. benzydamina) takie "kropkowe" wizuale są normalne, więc jak przeszło, to znaczy że to tylko typowe deliriantowe wizuale a nie krwinki.

Jest to akurat częsta zagadka w przypadku hppd. Które zmiany w widzeniu są przez to że widzę coś czego normalnie nie ma, a które przez to że zwracam uwagę na coś co zawsze było, tylko mózg to ignorował, aż na to nie zwróciłem uwagi podczas tripu? Jeśli to to drugie i jeśli ci to przeszkadza, to rozwiązaniem jest nie zwracanie na to uwagi tak jak to robiłeś automatycznie przez tripowaniem. A jeśli to pierwsze to rozwiązaniem (częściowym) jest... tak samo ignorowanie tego, aż mózg zacznie to robić automatycznie. xd
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 514 / 110 / 7
Hej nagrałem film edukcyjny na temat HPPD myślę że może być dla niektórych pomocny

https://youtu.be/qxqnGs1PZr0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.