Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 641 / 98 / 0
Myślałem iż Mirtazapina eliminuje dyskinezę, w końcu się ją podaje w syndromie "niespokojnych nóg"
  • 980 / 83 / 0
Mega lek
Poprawia apetyt czym wzmacnia organizm, ułatwia zasypianie, uspokaja
Przy odstawce bzd mi pomógł i czuję też komponente antydepresyjna
  • 104 / 14 / 0
Ja mirte 30 mg biorę od 1.5 roku na bezsenność.Efekt uboczny to taki że stałem się tytanem pracy,niepowodzenia spływają jak po kaczce no i wszelakie dragi nie działają.Warto było, będę ciągnął tak dalej.
  • 980 / 83 / 0
@Viber78
Nie przytyles? Nie ma zamuly rano?
  • 641 / 98 / 0
Ja Mirtazapinę biorę dosyć długo, trzeba kontrolować apetyt, ja nawet schudłem :) Natomiast, według mnie, ona potrzebuje czasu by się rozkręcić...
  • 104 / 14 / 0
Rodozz313 przytyłem sporo ale zawsze byłem cherlakiem także to na korzyść.Zamuły zero do snu nie ścina nagle ale sen lekki bez przebudzeń
  • 2193 / 363 / 0
Dlaczego mirtazapina powoduje tycie ?
Wynika to z gastro (które podobno potrafi być konkret, sam się jeszcze nie przekonałem, ale dostałem to na sen), czy może negatywnie wpływa na metabolizm ?

Dosłownie się puchnie w oczach ? Po jakim okresie stosowania ?

Odstawienie powoduję ponowne problemy ze snem ?

Podobno dobre właśnie na sen, na odstawienie gabaerników.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2 / / 0
Odstawienie powoduję ponowne problemy ze snem ?

Podobno dobre właśnie na sen, na odstawienie gabaerników.

Ja zacząłem ją brać gdy miałem poważne problemy ze snem, tzn mogłem np nie spać przez 3 dni ( i 3 noce ). Jak jej nie brałem, to nie było opcji żebym zasnął, co za tym idzie - jak ktoś ją bierze na bezsenność i nagle odstawi, to raczej problem powróci... Z drugiej strony gdy rano wstawałem, byłem strasznie zaspany... ale przynajmniej wyspany :D Jednak ostatnio psychiatra mi dopisał paroksetynę (Paroxinor 20 mg) i gdy biorę ją z mirtazapiną (Mirtor 15 mg) nie mam takiego problemu, szybko zasypiam, śpię co prawda krótko, ale wstaję rano jak nowo narodzony :D
  • 104 / 14 / 0
Dzięki mirtazapinie przez rok przytyłem od 67 do 95 kg.Nowe zdjęcia musiałem do dokumentów robić bo morda nalana.
  • 641 / 98 / 0
Mirtazapina zwiększa głód i tyle, jeżeli je się tyle samo co wcześniej to się nie tyje. Ja na niej nawet chudłem, ale jadłem kontrolując co i ile jem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.