Wyższe dawki są poniekąd bardziej aktywujące.
Wczoraj wziąłem 1mg klona od rana i koło godz. 17 zażyłem jedną tabletke Miansecu - miło mnie odprężyło i na chwilkę się położyłem do łóżka - wstałem na jakimś suchym kacu o 5 rano i nie pamiętam nawet, że ktoś mi musiał zamknąć na noc jak szeroko otwarte okno :)
Nigdy mianseryna nie działała mi specjalnie na sprawy depresji, ale przy codziennym braniu ospałość przechodzi, a gdy dojdzie się do dawki ok 60mg/d to działa świetnie przeciwlękowo (lepiej od SSRI) - taki nieuzależniający słabszy alprazolam ;-)
Dostałam ją do sertraliny na ataki lęku, paniki, a tu widzę że będę tylko spać i wpieprzać.
Pieniądze i tak nie zostały wywalone w błoto, bo przyda się jakiś doraźny usypiacz, którego nie zjem przy pierwszej lepszej okazji, wpadając w ciąg do końca paczki. Miewam nieraz okresy bezsenności, naturalnie zdarzają się najczęściej w okolicach przesileń i równonocy (ciekawe, czym jest to spowodowane). A także takie wyzwolone chemicznie np. przez wszelkiej maści stymulanty, czy też przy odstawieniu depresantów (GBL, benzodiazepiny).
Ps. Nie wiem czy ten post ma jakiekolwiek znaczenie merytoryczne, czy jest zwykłym spamem, ale musiałem to napisać ;]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.