Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema o co chodzi z tym połknięciem Lidokainy hcl przecież jak wezmę do nosa i mi spłynie i ją połkne to co może mi się stać ?? P301+P310 Działa toksycznie i po połkniciu skontaktować się z lekarzem lub ośrodkiem zatruć. Z góry dzięki za odpowiedź
  • 51 / 5 / 0
21 sierpnia 2022PanWojtek pisze:
Pytanie mam:
Co trzeba zrobić, aby lekarz wypisał lidokainę w ampułkach?
Odkopuję. Ja dostałem receptę, z powodu zmian zwyrodnieniowych w kolanie. Lekarz wstrzykuje mi to w kolano razem z kortykosteroidami na stan zapalny, a potem idzie drugi zastrzyk z kwasem hialuronowym. Dostałem receptę na 10 ampułek i dostaję 2 na raz. Po 3 zabiegach zostaną mi 4 ampułki, właśnie się zacząłem zastanawiać czy mogą się one do czegoś przydać
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".