Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema o co chodzi z tym połknięciem Lidokainy hcl przecież jak wezmę do nosa i mi spłynie i ją połkne to co może mi się stać ?? P301+P310 Działa toksycznie i po połkniciu skontaktować się z lekarzem lub ośrodkiem zatruć. Z góry dzięki za odpowiedź
  • 129 / 21 / 0
21 sierpnia 2022PanWojtek pisze:
Pytanie mam:
Co trzeba zrobić, aby lekarz wypisał lidokainę w ampułkach?
Odkopuję. Ja dostałem receptę, z powodu zmian zwyrodnieniowych w kolanie. Lekarz wstrzykuje mi to w kolano razem z kortykosteroidami na stan zapalny, a potem idzie drugi zastrzyk z kwasem hialuronowym. Dostałem receptę na 10 ampułek i dostaję 2 na raz. Po 3 zabiegach zostaną mi 4 ampułki, właśnie się zacząłem zastanawiać czy mogą się one do czegoś przydać
adhibe rationem difficultatibus
  • 1 / / 0
Cześć. Niestety nie dostałem recepty na lidokainę do wstrzykiwań, próbowałem zamawiać lidokainę HCL, ale w większość hurtowni z odczynnikami po prostu leci w kulki i tej lidokainy jest tam może z 0.2%. Macie jakiś sposób żeby zakupić gotowy roztwór do wstrzykiwań? Ewentualnie który lab posiada dobrą lidokainę HCL. Kiedyś znajomy dał mi hcl zza granicy, to główka od szpilki na język i drętwiał, a tu same wałki :(
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.