Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema o co chodzi z tym połknięciem Lidokainy hcl przecież jak wezmę do nosa i mi spłynie i ją połkne to co może mi się stać ?? P301+P310 Działa toksycznie i po połkniciu skontaktować się z lekarzem lub ośrodkiem zatruć. Z góry dzięki za odpowiedź
  • 41 / 5 / 0
21 sierpnia 2022PanWojtek pisze:
Pytanie mam:
Co trzeba zrobić, aby lekarz wypisał lidokainę w ampułkach?
Odkopuję. Ja dostałem receptę, z powodu zmian zwyrodnieniowych w kolanie. Lekarz wstrzykuje mi to w kolano razem z kortykosteroidami na stan zapalny, a potem idzie drugi zastrzyk z kwasem hialuronowym. Dostałem receptę na 10 ampułek i dostaję 2 na raz. Po 3 zabiegach zostaną mi 4 ampułki, właśnie się zacząłem zastanawiać czy mogą się one do czegoś przydać
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Japonia wprowadza zmiany w polityce dotyczącej konopi indyjskich

Japonia, znana z konserwatywnego podejścia do substancji kontrolowanych, wprowadza istotne zmiany w swojej polityce dotyczącej konopi indyjskich. Nowe regulacje wprowadzają zaostrzenie przepisów dotyczących rekreacyjnego używania marihuany, jednocześnie otwierając drogę do legalizacji produktów medycznych pochodzących z tej rośliny. Takie podejście odzwierciedla starania Japonii o zrównoważenie ochrony społeczeństwa przed nadużywaniem substancji z postępami w leczeniu medycznym.

Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar

Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.

OCB bije rekord świata w liczbie zapalonych jointów w tym samym czasie.

W ostatnią sobotę w Santa Rosa, Kalifornia, odbyło się wydarzenie, które zapisało się na kartach historii kultury konopi. Na festiwalu Hall of Flowers, jednym z najważniejszych wydarzeń w branży konopnej, 7 000 osób zapaliło swoje jointy w tym samym momencie, bijąc rekord świata w liczbie zapalonych jointów jednocześnie. Sukces ten był możliwy dzięki wsparciu marki OCB, która dostarczyła swoje produkty i zorganizowała całe przedsięwzięcie, tworząc niezapomniane doświadczenie dla wszystkich obecnych.