Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema o co chodzi z tym połknięciem Lidokainy hcl przecież jak wezmę do nosa i mi spłynie i ją połkne to co może mi się stać ?? P301+P310 Działa toksycznie i po połkniciu skontaktować się z lekarzem lub ośrodkiem zatruć. Z góry dzięki za odpowiedź
  • 172 / 35 / 0
21 sierpnia 2022PanWojtek pisze:
Pytanie mam:
Co trzeba zrobić, aby lekarz wypisał lidokainę w ampułkach?
Odkopuję. Ja dostałem receptę, z powodu zmian zwyrodnieniowych w kolanie. Lekarz wstrzykuje mi to w kolano razem z kortykosteroidami na stan zapalny, a potem idzie drugi zastrzyk z kwasem hialuronowym. Dostałem receptę na 10 ampułek i dostaję 2 na raz. Po 3 zabiegach zostaną mi 4 ampułki, właśnie się zacząłem zastanawiać czy mogą się one do czegoś przydać
Ὦ τράγε, εἰ τοσοῦτον νοῦν εἶχες ὅσον πώγωνα…
  • 1 / / 0
Cześć. Niestety nie dostałem recepty na lidokainę do wstrzykiwań, próbowałem zamawiać lidokainę HCL, ale w większość hurtowni z odczynnikami po prostu leci w kulki i tej lidokainy jest tam może z 0.2%. Macie jakiś sposób żeby zakupić gotowy roztwór do wstrzykiwań? Ewentualnie który lab posiada dobrą lidokainę HCL. Kiedyś znajomy dał mi hcl zza granicy, to główka od szpilki na język i drętwiał, a tu same wałki :(
  • 27 / 1 / 0
12 listopada 2012xeon pisze:
Zamówiłem lidokaine od jednego ze znanych vendorów.
Znieczula wg. mnie słabo, ale działa.
Mam podobne odczucia, dentysta musiał mi robić 5 zastrzyków z lidokaina bo nie działała. Jest to raczej słaby specyfik ale w dobrze dobranej dawce znieczuli miejscowo. W Niemczech jest zajebista masc na opryszczkę na ustach z dodatkiem lidokainy, niestety w pl jej nie ma
Uwaga! Użytkownik VandalBunny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.