Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 247 / 52 / 0
Chociaż teraz jest znośnie- bo łykasz nasenne zamiast odstawić wszystko i naprawić sobie sen.
Sam się oszukujesz a to nie dobre.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 76 / 9 / 0
@PolskiLen No bo ja musze spać. Cierpie na Gad,a moim najwiekszym lękiem jest...że nie zasne. Pojebane to,ale tak juz mam - chora głowa ,wiecie jak jest. Poza tym chyba juz jestem lekomanem - to akurat z domu wyszło. Zawsze była hydroksyzyna na spanie, na ból ketonal itd

Dzwonilem dzis do mojej Pani Doktor ,powiedziałem ze ta pernazinum jest do niczego. A Ona ze jest zmeczona ,mam sam poczytac i wyslac Jej propozycje. Zajebista Babka. Pytanie do Was :
Cos dobrego na spanie ,do zażywania codziennie ??? Oprócz: ketrel,doxepin,chlorprothixen, pernazinum, trazodon, mirtra, mianseryna, tisercin(cwel), olanzepina, trazodone. To wszystko juz przerobiłem. Co zostało jeszcze? Z gory dzieki za podpowiedzi
  • 68 / 7 / 0
SSRI działające na lęk, np escitalopram.
  • 247 / 52 / 0
Imbir też ma właściwości anksjolityczne.
Nie ma skutków ubocznych przez każdego jest dobrze tolerowany plus posiada całą masę innych pozytywnych właściwości.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 110 / 20 / 0
@RobertoSS W listopadzie miałeś meferaton, co komplikuje sprawę. Czy Twoja bezradna już, jak czytam, psychiatra, wspominała Ci o Agomelatynie? Jest syntetycznym analogiem melatoniny. W przypadku zaburzeń snu występujących w depresji działa korzystnie, a w badaniach klinicznych wypada pod tym względem lepiej niż wenlafaksyna, sertralina, fluoksetyna i escitalopram.
  • 76 / 9 / 0
Agomelatyna mowisz? Pomoze w tych wybudzeniach czy jak to działa? Moja psychiatra nie jest bezradna ,po prostu wypisuje to o co poproszę 🙃
  • 135 / 9 / 0
Jak Waszym zdaniem kwetiapina wypada przeciwlękowo? Ktoś ją stosuje w tym celu?
  • 110 / 20 / 0
@ymka w monoterapii przy dawkach 50 mg i 150mg (wersja XR) wykazuje działanie przeciwlękowe w GAD i nie rujnuje życia seksualnego.
  • 146 / 21 / 0
Przeciwlękowo u mnie w ogóle nie działa.
  • 110 / 20 / 0
@kropka855 jeśli bierzesz razem z ssri, to efektu przeciwlękowego można nie uświadczyć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.